Mitt livs första!

En kul söndagförmiddag, jag + ett ganska stort antal grannar blev lockade att delta i ett välgörenhetslopp, 5 km. Vårt lilla lag rekryterades av en annan granne som hjälpte till att anordna loppet. Och det var faktiskt riktigt roligt att springa med massor av andra omkring sig, festlig och trevlig stämning! Om exakt tre veckor är det dags för Broad Street Run, ca 3 ggr längre än loppet idag. ”Yikes” som Kitty skulle sagt… Nu måste här slutspurt-tränas! Men det kändes riktigt bra idag, jag är helt klart något av en tävlingsmänniska och blir lite extra peppad i den här typen av situationer. Hmmm, ska faktiskt se om jag kan hitta något litet lopp att springa nästa helg också!

29 tankar om “Mitt livs första!

 1. Åh vad du är bra! Själv siktar jag på Vårruset här hemma (5 km)..ett tag kvar så hinner förhoppningsvis få tillbaka kondisen efter senaste förkylningen :/
  Målet är att sen orka med Tjejmilen efter sommaren!

 2. Bra jobbat! Själv har jag avverkat 3 st power walking den här veckan, ska försöka mig på lite löpning den här veckan som kommer 🙂

  Må så gott!

 3. Grattis Amy!
  Snyggt jobbat.
  Själv flämtade jag mig igenom ett 5 km lopp förra våren. Var superpeppad i januari och anmälde mig till ett 10 km lopp i maj. Insåg sen i början av maj att jag verkligen inte hunnit löpträna som planerat. Knappt något alls. Men hade ju sagt att jag skulle springa det här vårloppet till massor jag kände. Som tur var, hade de en 5 km variant också, så dagen innan loppet kunde jag ändra min anmälan och sen sprang jag den kortare varianten.
  Önskar att jag kunde uppnå det där Nirvana med löpning som många pratar om, men jag tycker mest det är montont och tråkigt. Bra musik i öronen till trots. Så i år blev det annan träning, men kanske nästa vår…
  Kram,

  • Hej Victoria! Jag har alltid varit en sån som tycker löpning är URtråkigt, men den här gången är det faktiskt annorlunda konstigt nog. Så testa igen nästa vår, man vet aldrig hur det känns då! Hmmm, men hade jag haft mer tid så hade jag gärna gått på roliga dansklasser också… Kram

 4. Så flink du er Amy :o) Jeg skal løpe Holmenkollstafetten her i Oslo sammen med kolleger 8. mai, det hjelper å ha et mål med løpetreningen! Men jeg trenger nye løpesko, de jeg har er to år gamle og var veldig billige. Jeg kjøpte de før jeg begynte å løpe så aktivt som jeg har gjort det siste året, så jeg bør nok investere i noen litt bedre og dyrere sko nå. Har du, eller noen andre her inne, noen gode tips på bra sko?

  • Mitt enda tips är nog att gå till en affär där de specialiserar sig på springskor – de kan hjälpa dig prova ut skor som passar dina fötter och steg. För mig är det oftast lätt – hitta de fulaste skorna i affären och de kommer passa mina fötter alldeles perfekt, buhu… 🙂 Lycka till med stafetten!

 5. vad duktig du är! men hur gör du för att hitta tid att springa med två barn? innan jag fick barn hade jag några perioder av riktigt bra kondition och jag sprang ofta. men nu… nu blir det bara inte av! har du något tips på hur jag hittar tid?

  • Nja, vet inte riktigt egentligen, det ÄR verkligen svårt att hitta tid! Siktar på 3 ggr i veckan – en gång på helgen (helst morgonen, då kan K+S+pappa äta slappfrukost framför teven och ha det mysigt utan mig + så har man det gjort!) och så två veckorggr då, oftast en morgon då jag kommer iväg innan Jeff går till jobbet och så springer jag en gång när Stella är med barnvakt (och det är meningen att jag ska plugga, men jag tänker att jag kan plugga lite extra på kvällen istället och att löpningen ger pluggenergi!) – detta är alltså en idealisk vecka. Det är inte många veckor jag sprungit mer än 2 ggr…

 6. Superduktigt! Jag blir riktigt inspirerad! Det är bara så roligt att delta i springevenemang. Man orkar ju springa mycket bättre bland alla andra människor. Undrar om det räcker att det gått 5 mån från förlossning?

  • Hmmm, om kroppen känns ”redo” skulle jag tro att du kan börja lite lugnt åtminstone! Ja, man orkar så mycket mer med lite folk omkring sig!

 7. Ah, sjukt motiverande. Langtar efter att fa komma igang med traningen igen. Att trana som gravid ar ju inte riktigt samma sak, mer att underhalla for att det stora forfallet inte ska satta in helt och hallet :-). Tank om man skulle vaga sig pa en halvmara sen….

  • Det är verkligen roligt att ha ett mål! Tror det är därför som löpningen plötsligt känns rolig (eller ja, nästan rolig i alla fall) – annars har jag alltid gett upp så snabbt. Nej, gravidträning är ju lite annorlunda 🙂 Men att minska förfallet är inte dumt!

 8. Mycket imponerad! Joggade i Central Park i helgen for forsta gangen den har varen-underbart! Brukar springa Revlon/Run Walk plus lite andra NYRR lopp, bara pa skoj. Nu blev jag taggad att ta mig ut en runda ikvall.

  • Åh, härligt! Det är roligt med såna där lopp, har blivit alldeles peppad nu, försöker hitta något lagom inför nästa helg, vi får se…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s