Matnjutning

Vilken trevlig onsdag vi har haft idag! Känns som om vi gjort tusen olika saker… Kitty och jag bakade granola imorse, sedan vek vi tvätt, städade i köket, planterade och rensade i rabatterna, ritade, promenerade in till stan, lekte i parken och till slut blev det hjärtplättar till middag. Stella hängde med så gott hon kunde. Pust! Mycket käck (använder andra ordet på samma sätt som jag?!) och effektiv dag. Så nu får det allt bli en slapp kväll…

Kitty var så trött när jag skulle sjunga hennes tre godnattsånger (ja, samma varje kväll: Vyss lull, Blinka lilla stjärna, Trollmors vaggvisa) så efter två sa hon ”du behöver inte sjunga mer än 2 ikväll, jag är sååååå trött”. Det har aldrig hänt förut!

Stellas bästa stund idag var nog när hon fick äta plättar med Kitty och mig för allra första gången. Åh vad hon tyckte det var gott. Pillade i sig de små bitarna jag la framför henne med raketfart! Matnjutning av högsta graden!

18 tankar om “Matnjutning

 1. Va mysigt det låter! Och vad roliga de små kan vara.. Jag längtar verkligen efter att min lille kille ska tycka att mat är så där jättesmaskigt! Nu tycker han att det jag bjuder på är ok att tugga lite på, men det är inte några översvallande reaktioner. Men han är ju bara 6 månader också, så det kommer väl. Hans mamma är ju väldigt matglad! Ha en fin dag!

 2. Mysigt! Jag har faktiskt suttit ute och pluggat idag, i vårt växt/lust hus, istället för att åka till bibblan, skönt:) Kram Jenny

 3. Vilken goa bilder på en go liten Stella. Älskar deras små ”otympliga” händer när de pillar upp små bitar mat och stoppar i munnen, det ser så mysigt ut!
  Ni verkar verkligen ha haft en fullspäckad dag. Hade nog orkat hälften känner jag. Oftast blir det mer stjälp än hjälp när barnen hjälper till så jag brukar lura iväg dem att leka så att jag kan röja på egen hand, går bra mycket fortare. Hoppas ni får en underbar torsdag också. KRAM

  • Hihi, ja Kitty var ju ärligt talat ingen större hjälp i rabatten… Blev lite irriterad när hon lyckades trampa på absolut allt! Men det var kul ändå 🙂 kram

 4. Supereffektiva har ni varit! Och vad härligt med matglädje! Mina små på 6 mån spottar fortfarande ut all kärleksfullt beredd mos jag lyckas få i dem… Ser fram emot att kunna äta samma mat, hela familjen, om ett halvår eller så. Blir roligare att baka osv också, när man är fler som delar!

 5. Måltiderna är så härliga när alla kan vara med. Vad hade ni till plättarna? Debatten om socker här hemma gör att man blir lite förvirrad. Sist vi åt pannkakor stekte vi äppelbitar i kanel och hade till men du kanske har många andra bra tips. Härligt att ha en dag i veckan med båda tjejerna hemma. Jag brukar vara hemma fredagar med min son som började på förskolan i april i år. Hoppas ni får en skön torsdag.

 6. Hej!
  Hittade tillbaka till din blogg tack vare min kära syster! Måste bara berätta att jag gjorde granola enligt ditt grundrecept och maken älskar den (å jag med) så nu gör jag den var fjortonde dag 😉 Ha en skön dag!

 7. Later som en harlig (och effektiv!) dag. Jag anvander ordet ”kack” precis som du gor–tror nog att det ar ren goteborgska!

 8. Hm, för mig innebär ordet käck ungefär överpräktig och enervernade positiv.
  Vad innebär det för en göteborgare?

 9. Jag har precis tuggat i mig sista slatten av ”din” granola, placerad i en skål på min allt tjockare mage. ”Tyvärr” har även maken hittat till burken, så nu måste vi laga mera! Perfekt mellis.

 10. Precis som för Lena så börjar granolan vara slut här hos oss också. Den har varit en succé! Vår ettåring sitter nöjt och plockar i sig granola (utan tillägg) medan mamma fixar sig färdig på morgonen – helt lysande! Dags att laga en ny sats tror jag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s