Sitter och surfar…

Hyfsat effektiv dag idag, hann dessutom med att springa en minirunda i solen – skönt! Och så skypade jag lite med Ebba, vi pratade önskelistor och skickade länkar till varandra. När jag såg det söta klippet på Kronprins Frederik som cyklar hem sina gulliga barn från dagis kom jag på att jag verkligen önskar mig en cykel + trailer! Tänk vad kul och mysigt att åka på utflykt med Kitty och Stella bredvid varandra i en sån. Så nu sitter jag och surfar runt och läser om cykelvagnar. Prisvariationen är verkligen stor! Funderar på en Burley Bee som är snäppet dyrare än de allra billigaste men verkar lätt och smidig… Liiiite trist att den bara finns i gult, inte direkt favoritfärgen. Någon som har andra tips?

Och så tipsade Ebba om butiken Sweaty Betty som hon kollat in i London – roligt namn och massor av snygga träningskläder, åh, blir väldigt sugen… Det går bara inte att komma ifrån att jag känner mig så mycket mer peppad i en fin träningstopp än en gammal hängig t-shirt! På min önskelista inför våren står också ett par bruna platåsandaler (gillar utseendet på dessa, men inte säker på gå-vänligheten…) som ska vara sköna att gå i, insåg när jag pratade med Ebba att jag blivit rätt ”mammig” när det gäller mode. Allt ska vara bekvämt! Och funka på lekplatsen… Men det går faktiskt att vara rätt så snyggt klädd ändå tycker jag. Nu när vi pratar shopping kom jag på att jag inte visat min nya solglasögon, mycket nöjd, bild får det bli imorgon!

Hoppas att ni haft en toppenstart på veckan!

18 tankar om “Sitter och surfar…

 1. Vilken fin cykelvagn! Jag kan tänka mig att det är roligt för Kitty och Stella att åka med därbak. Jag kan riktigt leva mig in i hur kul det hade varit att som liten få åka i en sån cykelvagn, efter någon vuxen på cykel.
  Det skall bli kul att se vilken modell du köper. Synd att den där bara fanns i gult, modellen var ju hur snygg som helst annars…

 2. Jag har inte ens en cykel, har inte cyklat sen…1998 tror jag! My god, jag kanske inte ens kan längre?! Har också blivit mer och mer mammig i klädseln men det säger ju säg självt att ett par höga klackar av svindyr modell inte funkar så bra på väg till dagis… Funderar dock på ett par swedish has beens, har du sett dem? Kan inte bestämma mig för om jag tycker de är fula eller snygga! Bekväma verkar de vara i alla fall. Och lite retro-kul.

  • Jag har inte heller någon cykel, kanske lite för tidigt att tänka på cykelvagnen 🙂 Ja, swedish hasbeens är jättefina tycker jag!!!

 3. Man vill ju vara snygg men ändå kunna röra sig…det där är inte så lätt men kul ämne för man vill ju inte falla ner helt i nåt mamma-träsk heller! Du ser alltid modern och cool ut tycker jag! Och bekväm! Jag tycker ankelboots med lite lagom bekväm klack funkar till jeans och kavaj och sjal och t-shirt i de flesta lägen. Eller en kortärmad, figursydd klänning som går lite nedanför knäna är snyggt till stövlar eller ballerina…Skriv gärna mer om det här ämnet och vore kul att höra hur andra mammor klär sig…

  • Tack! Ja, det är ett kul ämne tycker jag… Och roligt med nya tips och idéer. Tror inte det är så dumt med en ”uniform” att variera, som du säger…

 4. Jag har också funderat på att skaffa en cykelvagn, alternativet en barnsits till cykeln. Brukar cykla till jobbet och cykelvagnen vill jag ju inte släpa med mig. Problemet är att det är jag som brukar hämta vår son på dagis (mannen lämnar honom på dagis, så då måste jag hem via och hämta vagnen… barnsitsen sku vara enklare, men jag har ingen aning om hur det är att cykla med en unge guppande bakom 🙂

  Måste nog fatta beslut snart – det skulle vara jättebra träning att cykla till och från jobbet, och sen behöver man inte ha dåligt samvete för att man inte orkar/hinner träna på kvällen 😀

  • Ja det är ju det med vagnen, men de är väldigt lätta tror jag så att cykla med en sån utan barn i är nog inte särskilt jobbigt! Vet att en del föräldrar på Kittys skola lämnar vagnen där under dagen, men då måste det ju vara både cyklande lämning och hämtning… Det är verkligen praktiskt och bra träning!

   Min mamma har barnsits på sin cykel så jag har cyklat lite med Kitty i den, tycker faktiskt att det är rätt läskigt! Men man vänjer sig nog… Det som kan vara bra med cykelvagn är ju att man kan få plats med ett barn till alt väskor/matinköpet etc… Vad tycker du? 🙂

   • Tänkte ta en tur till cykelaffären med lillkillen på söndagen och testa båda varianterna. Om han blankvägrar sitta i stolen får det bli vagn, och om han inte vill vara stilla i vagnen får det bli sits 🙂 Berättar senare vilket alternativ vi föll för…

 5. Cargo bikes! Dem ser man överallt i Köpenhamn, både för barn och alla ens inköp.
  De verkar väldigt stadiga dessutom, men kanske något för stora… (Är väl mest om andra blir sura för att cykeln är bredare, i Köpenhamn vimlar det ju av dem och det går ju bra där…)
  http://www.johnny-loco.com/site2010/ De gör jättefina! Såg dem på Illum i Köpenhamn.
  Här står det om lite andra märken http://bonkelimini.blogg.se/2009/august/ladcyklar.html
  Sedan kan man skaffa en snygg cykelhjälm från Yakkay… http://www.yakkay.com/
  En sak är säker; flyttar jag ut på landet skall jag köpa en Johnny Loco-cargo på studs, beroende på modell kan man till och med, utöver barn och kassar, stuva ner något vilsesprunget får eller liknande om man stöter på något på vägen. ;P

 6. Jag har sadana wedges fran JCrew fast I svart mocka och de ar faktiskt bekvama, vilket ar ett maste. De funkar lika bra till kontoret som med jeans pa helgerna. Bekvamt ar A och O. Valjer alltid ballerina flats framfor hogklackat…

  • Sasa, ska spana in campers! New york bo, åh, måste nog kolla på j crew här i stan om jag kan prova ett par, de är verkligen fina… Annars blir det ju alltid ballerinor för mig också, kan ju vara kul med liiite variation 🙂

 7. I wish you hadn’t linked to Sweaty Betty! Now I want a whole new pretty gym outfit! Colourful sports bras! And there’s a shop in Nottingham which means I have even more of an excuse to make a day trip… fy på Amy!

 8. Oh, de där skorna såg faktiskt både snygga OCH bekväma ut. Men i sandlådan? Njae, fast jag hatar att få in smutsig sandlådesand i skorna, särskilt när jag är barfota. Behöver jag nämna att jag har fotfobi?! 😉 Men skorna är superfina. Har svårt att komma på vad jag själv skulle vilja ha nu när det snart är dags att släppa lös bara fötter. KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s