Bananbröd (ja, det är som en kaka…)

På begäran, bananbrödet – från Jessica Seinfelds bok Deceptively Delicious via mitt kök där jag gjorde några små ändringar i receptet…

Ingredienser

Smör/margarin (för att smörja formen)

0.5 dl havrekli

0.5 dl linfrö

1.5 dl fullkornsmjöl

1.25 dl vetemjöl

0.5 tsk bikarbonat

0.25 tsk bakpulver

0.5 tsk salt

0.5 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

1 dl farinsocker

0.5 dl vegetabilisk olja

2 ägg

3 mosade bananer

1 dryg dl blomkålspuré (koka tills mjuk, mixa)

1. Värm ugnen till 180 grader. Smörj en brödform.

2. Blanda havrekli, linfrö, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och vaniljsocker i en skål.

3. Rör ihop oljan och farinsockret ordentligt i en annan skål och blanda i ägg, banan och blomkål. Häll i mjölblandningen och rör om tills det precis blandats.

4. Häll smeten i brödformen och baka i ugnen till en tandpetare kan stickas in i mitten av brödet/kakan och komma ut torr. Det tar 55-60 min om du bara gör en stor kaka. Ta ut och låt svalna ca 5 min, stjälp sedan ur formen och låt svalna tills servering. Mmmmm…

Och så ska jag ta och fixa det där med kategorier också. Men jag har för mycket träningsvärk just nu, jo så är det faktiskt!

7 tankar om “Bananbröd (ja, det är som en kaka…)

 1. Tack för receptet! Perfekt ser jättegott ut, alltid kul med något nytt:) Hoppas träningsvärken är bättre…och att bilderna på datorn ”helt magiskt” har blivit sig själva när du startat datorn, min mans tips är alltid, ”stäng av och starta om” funkar ibland, ha ha….Och jag hoppas av hela mitt hjärta att det är sista gången jag skriver att vi fått flera cm SNÖ i natt, helt galet, nån mer som vaknade till vinter igen ? Ja ja det kunde vart värre… Kram Jenny

 2. Hej Amy!
  Jag har läst din blogg hur länge som helst och hängt med dig till de olika blogg platserna. Blev så tomt när du slutade på mama, och jag har inte kommit till skott och mailat att jag vill följa din nya blogg. Men nu googlade jag och hittade den! Så kul och få följa dig igen. Du har så mycket mysigt, roligt och härligt för dig. 🙂
  Kram Tina

 3. Hej igen!
  Jag undrar om du har lust att göra ett inlägg som handlar om hälsa. Jag tycker du verkar ha en väldigt sund inställning till mat, träning, godis mm. Har du lust att dela med dig av dina träningstips, hur tränar du för att hålla dig i form, jag vet ju att du springer nu, men vad gör du annars? Nyttiga lunch och mellanmålstips mm. Helt enkelt dina tips och tankar. Det skulle jag tycka var jätteroligt att läsa om! Kram igen! 🙂

 4. Åh, tack! Nu ska jag baka det :). Har precis varit och köpt morotsbröd, det tyckte jag också lät gott. Det finns en skola med jätteduktiga hotell- och restaurangelever precis vid mitt jobb och varje dag säljer de nya spännande bröd som oftast är mycket goda. Hoppas du har en bra dag Amy!

 5. Mmm härligt! Jag kan rekommendera vaniljglass till och lite krossad 70% choklad i bananbrödet om man vill variera sig lite.

 6. Du har inget recept på bananbröd som är mer ”bröd”? Detta är som du skriver mer ”kaka” och blir ganska kompakt, fast gott ändå såklart. Eller är detta riktigt ”banana bread” i USA? Har inte hittat nåt i Sverige men kanske funkar det att ta ett vanligt brödrecept och lägga i bananer?! Är dock ingen ”brödexpert”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s