I did it!

Pust, sitter här och vilar benen, Kitty tittar på Tom och Jerry. Snart läggdags…Ikväll ska firas med godis, tidningar och allmänt slappande…

Yes, loppet är avklarat! Och det var kul!

Känner mig lite matt nu, men hade faktiskt rejält med energi under hela sträckan. Vi var ju 30 000 som sprang så starten gick långsamt. Inte förrän ett tag efter starten kunde man komma igång och springa men då flöt det på. Mitt mål var helt enkelt att klara att springa hela loppet, alltså inte behöva stanna/gå. Så därför började jag i låååååångsam takt. Har bara sprungit ungefär hälften så långt innan så jag var ju lite nervös över hur det skulle kännas. Höll samma takt fram till 7 miles (okej, detta kanske inte är extremt intressant för alla andra men hallå, jag har sprungit mitt livs första långa lopp – måste få suga på det lite!!!) och då insåg jag att jag faktiskt kände mig fräsch och pigg i benen fortfarande, ökade takten någon mile, tog det lite lugnt en mile eller så och spurtade sista kilometern. Kändes riktigt bra att flyga förbi några stycken (ganska många!) då 🙂 I början var det så många som passerade mig, jo det kan ha varit någon som powerwalkade förbi, hmm…

Funkade bra trots värmen, i början var det molnigt och det var skönt. Då och då kunde man svalka sig genom att springa genom ”fire hydrants” som sprutade. Sen fanns det ju vätskestationer. Lite konstigt känns det för mig att bara slänga muggen på gatan, men jag vande mig… När vi kom i mål hittade jag och Jeff varandra efter ett tag på mötesplatsen bland allt folk – jippi! Promenerade till tunnelbanan och då började jag känna av 32-graders fuktig värme och gassande sol – huvudvärk och matthet… Nu är klockan sju på kvällen och det är fortfarande 30 grader varmt, en sån värmebölja! Det var en hel del folk som svimmade på vägen och blev upplockade av ambulanser. Usch! Nej, jag var allt nöjd med min lugna takt… Ungefär 1 timme och 50 minuter tog det mig, men på resultatlistan blev det lite långsammare för de räknar ju från startlinjen men därefter stod jag och väntade en stund.

Min musiklista funkade perfekt, så roligt att springa med kul musik! Dessutom var det ju mycket folk som hejade på trottoarerna, trevligt att titta på folklivet. För några år sedan hade jag aldrig i livet trott att jag skulle springa ett sånt här lopp. Hjälp, nej att springa tyckte jag ju var urtråkigt. Den största förändringen för mig är nog helt enkelt att jag blivit mamma. Konceptet ”långtråkigt” existerar inte längre i min värld! Hemma finns alltid tusen saker att göra och ofta vill jag försöka bocka av minst 3 grejer samtidigt från min långa lista. Så det där att bara springa, alldeles själv – och absolut inte kunna göra något annat är väldigt behagligt, nästan lyxigt. När jag sprungit en stund imorse kom jag på mig själv med att tänka ungefär ”oj, vad trevlig förmiddag” och sedan ”va, är det verkligen jag som tänker så?!” och det var det ju. Tänk vad saker och ting kan förändras ibland. Och nu är vårens träningsmål avklarat – måste nog hitta ett nytt!

Brrrr, det var annorlunda att springa i januari!

34 tankar om “I did it!

 1. Jag får gratulera till att du sprang hela loppet och att du var nöjd med hur du genomförde det! Sen blir jag lite avis på att ni har sån skön sommarvärme borta hos er — jag skulle inte ha något emot en dos av eran högsommarvärme här just nu…

 2. Stort, stort grattis! Vilken härlig känsla! Var stolt över dig själv. Nu börjar vi veckan här hemma. Kram e

 3. Bra jobbat! Vilken bedrift! Får du mersmak?
  Tyvärr kan jag inte springa men känner igen det du säger ändå, fast i mitt fall gällande annan träning. Kunde aldrig tro att jag skulle tycka så mycket om träning men det blir verkligen ett andhål i vardagen, och skapar dessutom så mycket mer energi och kraft. Härligt!
  Hoppas att ni får en bra vecka och att det blir mer löpträning och lopp framöver för dig.

 4. Härligt!!! Super att du orkade så bra i värmen, smart att ta det lugnt, Nu väntar en lugn mån med min studiedags lediga dotter, ska gå en sväng på stan och käka lunch, hon får välja kul att se vad det blir. Ha det så skönt och ta en slappardag till:) Kram Jenny

 5. Grattis! Vad duktig du var! Jag är ingen löpare själv så jag är grymt imponerad! Tänk om du kunde skicka hit någon plusgrad, sommarvärme låter helt underbart.

 6. Grattis! Vilken bedrift och i den värmen också.. Har själv precis kommit igång med löpningen igen efter graviditeten och det känns underbart! Skönt med lite tid för sig själv och enkelt att få till med en liten hemma. Måste också berätta att jag bjöd på födelsedagsbrunch igår och då blev det bl.a. scones, din ugnsomelett med spenat och körsbärstomater och så banankolapajen! Jättegott och uppskattat blev det. Kram på dig!

 7. Grattis! Härligt att du verkligen gjorde det. Skulle vilja komma igång men vet inte vart jag ska börja funderar på att anmäla mig till tjejmilen här i Stockholm.

 8. Wow, duktigt! Det är ju en sån underbar känsla att springa lopp. Jag ahr sprungit en del men inget så långt som 16 km. Du är du värd några dagars vila!

 9. Tusen tack 🙂 Mina vader känns aningen strama (veckans underdrift, hihi) idag men annars är kroppen helt ok tror jag! Idag vräker regnet ner + att det är varmt så det var ändå bättre springväder igår. Jo, jag har helt klart fått mersmak! Så roligt att ha ett mål att träna för – funderar på halvmaration i början av november, hmmm… Kram, nu dags att fixa i ordning alla och sen ut i regnet…

 10. Grattis Amy!!!
  Jag ar just nu sa vansinnigt avundsjuk pa alla som ar ute och springer (ja inte just nu for det osregnar har oxa). Kanner mig latt som en strandad val och som att jag aldrig kommer att bli tillrackligt latt foratt springa igen :-). 32 dagar kvar till nedslapp och jag hoppas hoppas hoppas att hon kanske ar lite tidig… Men chansen ar ju minimal, fast alla andra verkar ju fa sina barn tidigt just nu sa jag har kanske tur ;-).

  Det maste kannas helt fantastiskt att ha klarat av loppet, du ar grym!!! Ar lite sugen pa att kora en halvmara har i New York till nasta var, skulle ju vara skont att skriva host men det ar nog helt uteslutet, men loptraningen ska komma igang snarast det ar planen. Har du tid forsok att unna dig en massage idag eller imorgon, det brukar mina galna vanner som har sprungit maran gora och sager att det ar fantastiskt mot stela leder och ben.
  kram

  • Snart är du igång igen 🙂 jättekul att ha något lopp att sikta på, kanske halvmara i new york för mig i vår också! Det går ett halvmaraton här i philly i september, möjligen lite snart efter sommaren men det ska tydligen vara typ det plattaste av alla i USA och det låter ju bra… Tänk, bara sådär 30 dagar kvar till bebis för dig nu då, åh så spännande!!!! Istället för härlig massage sitter jag och stelnar på biblioteket, bu… Men efter nästa lopp, då! Kram

 11. Strålande!! Att springa är perfekt träning om man har lite ont om tid, inga träningstider att passa och effektivt direkt man kliver i skorna!

 12. Wow så fint! Att springa i den värmen får man dessutom ge sig pluspoäng för 🙂 Springa är inte riktigt min grej, men jag ska komma igång med cyklandet nu i veckan. Det blev ingen vagn för den var helt enkelt svindyr, utan en cykelsits istället. Kanske satsar på vagn om vi någon gång (förhoppningsvis) har två barn att släpa på….

  Var idag första rundan och provcyklade med Noah i sitsen, och du hade rätt – det var läskigt. Trots att jag cyklat jättemycket var det ingen angenäm känsla att ha 11 kg baktyngd. I synnerhet att starta och att stanna var skrämmande… trodde hela cykeln skulle välta – för att inte tala om uppförsbackarna, nej fy! Men jag tänker inte ge upp… här ska det cyklas till jobbet och dagis vettja 🙂

  Lycka till med träningen – har du redan klarat ett långt lopp så klarar du nog av en halvmaraton också 😀

 13. Grattis! Vad skönt att få det avklarat och att komma i mål! Funderar på att anmäla mig till något lopp inom en snar framtid med..

 14. Grattis till din prestation. Det ger mig inspiration till att börja träna mot ett mål. Men får nog börja lugnt tror jag. 🙂

 15. Grattis, jätteduktigt!
  Känner igen mig i det du skriver om att springa, tyckte att det var jobbigt förut och jättetråkigt, men nu efter att ha fått barn finns det en sådan frihet i att springa. Ska själv precis börja träna inför halvmaraton i september. Får se hur det går…

 16. Grattis Amy! Superbra jobbat! Hur många miles var det? Själv är jag glad om jag orkar 5 km utan att gå… 😉

 17. Vilka underbara sma knubbiga ben! Nu kommer det bli extra roligt att folja din harliga blogg da jag sjalv ar gravid i 3:e manaden. So exciting! halsningar fran Luzern! towe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s