Dagen startar nu…

Okej, nu ska min iPhone stängas av och ner i väskan! Hur kan den vara så mycket mer intressant än ancylostoma duodenale, diphyllibothrium latum och dracunculis medinensis? Det kan jag inte för mitt liv förstå, eller förresten så kan jag det… Hoppas ni har en bra dag, nu jobbar vi på, eller hur?! 🙂 Bläddrar för övrigt bland mina foton och inser till min glädje att Stellas kalufs nu är otroligt yvig jämfört med december, hårspännen i sommar?

5 tankar om “Dagen startar nu…

 1. Så roligt att du verkar få en med rakt hår och en med superlockigt… Tror mig ana att Stella kommer vara avis på Kitty (precis som jag var på min storasyster). Här vill stora killen kamma sig varje kväll efter badet och står och kämpar med sin snedbena men när han vaknar på morgonen så är det samma raka hår som pekar rakt fram. Nu väntas sushi med maken. Ha en bra dag! Kram

 2. Jag vet! Sa precis till Jeff igår när vi badade dem att de kommer vilja ha varandras hår… Tycker nästan alla med lockigt vill ha rakt och tvärtom. Det blir lite spännande att se hur Stellas hår blir nu när det växer ut mer! Hihi, det börjas tidigt det där med att irritera sig på sitt hår 🙂 Kram!

 3. Hej jag ser att du har börjat plugga igen. Tänkte höra hur du löst det med barnvakt. Jag ska ju flytta till USA med min familj i sommar och jag har redan börjat se mig om efter studenter som kan vara barnvakt på eftermiddagar och till och med en dagmamma åt min Stella som kommer att vara ett halvår i höst. I USA är det väl i stort sett inget dagis före 3 års ålder? Dessutom verkar pappaledighet inge existera? Berätta gärna hur du eller andra mammor du känner löser detta, om man vill göra något eget till exempel plugga eller arbeta när man har småbarn. Vi har faktiskt funderat på en au-pair från Sverige men jag är lite osäker på om jag vill ha någon i huset dygnet runt som man inte känner, i början i alla fall.

  • Hej Karin! Här runt oss är det faktiskt väldigt vanligt att barn börjar på dagis när de är 3 månader. De flesta dagis har 6 veckor som gräns och när vi tittade omkring till Kitty så verkar många ställen i alla fall ha möjligheten att välja 3, 4 el 5 dagar i veckan. På det dagis där Kitty går är många mammor läkare t ex och de får oftast inte mer än 3 mån mammaledigt. Problemet häromkring (centrala Philadelphia) är mest att de dagis alla gillar har oändliga köer. Vi har äntligen fått plats för Kitty och Stella på dagiset mittemot vårt hus (jippi, så himla lyxigt!) efter att ha köat i 2 år (jo, även Stella, de rekommenderade att om vi överhuvudtaget funderade på en till bebis så skulle vi anmäla en ”baby green” också…) så de börjar där till hösten.

   Eftersom min man arbetar på universitet är de lite mer ”moderna” (normala?!) eller vad man nu ska säga angående pappaledighet så han har faktiskt deltids-pappaledigt hela den här terminen. Dessutom delar vi på en nanny med en annan familj i vårt område så hon passar Stella några dagar i veckan. Det kanske kan vara något, sök ”nanny share” på Craigs list t ex.

   Nursery school (kallas lite olika) brukar ha 3 år som gräns men en hel del nursery schools har även ”toddler programs” och då är gränsen i allmänhet 18 mån. Sen är det ju pre-k när de är 4 och kindergarten för 5-åringarna.

   Du kanske kan ta kontakt med någon SWEA-förening för ditt nya område? Då kan du nog hitta någon som har bra koll! Håller med dig ang au-pair, funderar på om det skulle vara något för oss när jag väl börjar på min residency och har galet jobbiga arbetstider men annars är jag skeptisk till att ha någon boende hemma…

   Lycka till!

 4. Hej! Tack för ditt svar och dina goda råd! När jag ändå håller på vill jag fråga om du eller några andra som läser har tips på skolluncher för jag har förstått att man ofta packar sina barns lunch till skolan, är det så? Då behöver man ju en massa bra tips om man vill att de ska äta så nyttig och fråsch mat som möjligt, vad finns mer än pasta sallad och mackor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s