Längtar!

Tillbringar kvällen med att tvätta, fixa, städa, packa, äta godis, plugga… Jo, nästan allt samtidigt faktiskt. På datorn går Sex and the City-specialen från trean. Åh, nu längtar jag verkligen efter att se filmen!!! I helgen ska vi till Connecticut för lite strandliv (hoppas på fint väder, förra året hade vi otur) tillsammans med Jeffs familj. Kanske kan jag locka med mig min svägerska och svärmor på biokväll, vore väldigt kul. Två saker är jag mycket nöjd med den här kvällen:

1. Lyckades hitta Kittys gamla simpuffar från babysimmet på Hagabadet i en garderob. Såna där runda bra, ska bli så roligt att testa dem med Stella i helgen!

2. Efter långa diskussioner lyckades jag övertala Kitty att baddräkten jag köpt till henne faktiskt var okej. En ”tankini” var det förresten, så töntigt det låter, men hon ville absolut inte ha vanlig baddräkt så då tänkte jag att det kunde vara bättre. Jag köpte den till henne efter mycket (och då menar jag orimligt mycket, hu sånt slöseri med tid…) surfande och letande – ursvårt att hitta något fint ju, hittade söta randiga baddräkter men allt tvådelat var antingen alldeles för rosa eller bara hemskt, förresten, de skriver lite roligt i beskrivningen av J Crew-baddräkten: she will enjoy it for many a summer to come, hmm, tror inte många små barn kommer i samma baddräkt år efter år…

I alla fall, när vi packade upp paketet med Kittys tankini + soltröja + ett par extra bikinibyxor (jättesöta rutiga) så blev hon så besviken. Mamma, det är underbyxor! Nej, sa jag, det är simkläder… Och så fortsatte vi så ett tag. Senare på kvällen så pratade vi om det igen och då sa hon faktiskt ”förlåt att jag inte lyssnade på dig förut” – wow 🙂 Så höll hon med om att det var badkläder. Jippi!

Segt med bloggandet nu, jag vet, men mitt fokus just nu är framförallt att lära mig tusentals (miljontals? så känns det! eller biljoner…) detaljer inför mitt stora prov. Pluggar så mycket jag kan och sen är det ju alltid en hel del annat som ska hinnas med också…

Bild på mig + lillebror från Göteborgsresan. Vi fikar och fixar pappas tal på Da Matteo. Mysigt ställe! Men räknas detta verkligen som en stor latte? Jag var tvungen att fråga dem om hur minsta storleken såg ut – den hade varit ungefär en klunk för mig. Eller en halv klunk snarare… Den stora (och dyra!) latten var kanske fyra klunkar. Och nu när jag ändå gnäller lite, servicen var inte på topp. Det var tomt när vi kom in och jag och Ebba frågade vad som var på de olika smörgåsarna som låg framme. Titta på tavlan bara säger tjejerna bakom disken lite slött och småirriterat. Inte så viktigt kanske, men de kunde väl lika gärna tagit sig tid och berättat för oss?

Okej, slut för ikväll här från gnällsoffan! Nu lite plugg, eller så blir det sömn… Hoppas ni har en bra vecka allihop!!!

14 tankar om “Längtar!

 1. Da Matteo, visst dom har jättegott kaffe och jag går själv dit ibland. Men det är inga stora latte/cappucino/mezza lunas man får där. Själv tar jag mezza luna med tre espresso-shots plus extra mjölk, men det är ändå inte tillräckligt. Favoriten är ändå Mauritz på Fredsgatan och en skål extra stark cappucino – då får man kaffe så att man blir nöjd! Da Matteo är lite väl hypat och i dyraste laget…

 2. haha så roligt med din reflektion kring latten i Sverige…vi är vana vid liiiite andra storlekar här i USA. Sen det där med service..suck…jag tycker tyvärr man hittar dessa slöhögar överallt i världen (med undantag för Italien faktiskt)…vad är det för fel på folk i serviceyrken som inte greppar att deras jobb är att ge bra service.

  Har oxå letat bikin/baddräkt till Sessan, hon har kvar sin supersöta från Chasing Fireflies…favoriten…hon kan faktiskt ha den än så det blir ingen ny i år after all.

  Var i CT ska ni…kanske ses vi på en strand!

  So long!

  • Vi ska till Old saybrook (har jag för mig att det heter…) – så mycket söta små ställen i ct! Ja, jag har börjat vänja mig vid venti här så en mini-kaffe känns nog extra minimal 🙂

 3. Hej Amy! Lycka till på ditt stora prov, jag tror det kommer gå galant! Nu sitter jag här i soffan och kollar på Dancing with the Stars, de är så himla duktiga. Ha det så bra i CT!

 4. Hej!

  Ny här, måste läsa i kapp mig lite… ;o)

  Hihi… jag städade också idag, rensade i garderoben och packade. Och på datorn gick SATC -specialen från Tv3.se…
  Längtar också efter filmen!
  //Helena.

 5. Visst är det roligt med kids, min stora tjej Bianca är 8 år och tvärtom mot Kitty vill hon bara ha vanlig hel baddräkt och för stora tjejer finns nästan bara bikinis, så jag har också lagt orimligt mycket tid (haha) på att leta efter vanliga baddräkter, behövs ju några stycken att byta med också om man som min dotter älskar att bada och simma. Självklart blir det bio, Sexandthecity2 på lördag med bästa tjejkompisen, jag har längtat i flera veckor nu! Och sedan uteservering på stan, gud vad kul det ska bli! Ciao

 6. Vilken fin tankini det blev till Kitty! Spännande att bada med lilla Stella. Längtar efter sommar och salta bad nu! Lycka till med pluggandet, du är ju jätteduktig!

 7. När började Kitty bli bestämd angående kläder? Det har börjat så smått hemma men handlar mest om att det skall vara Pippi-kläder 24/7 inte så mkt modell och färg;-)

 8. Ha, ha ! Ja, man far en annan uppfattning vad en stor latte betyder da man bor har! Strandliv later harligt, det blir nog stranden for oss ocksa efter att vart Sverigebesok aker pa sondag. Fin tankini du hittade till Kitty. Kampa pa med pluggandet!

 9. Amy, när har du ditt prov? Det kommer säkert att ga jätte bra! Själv har jag prov pa fredag och vet precis hur det är när man maste plugga + göra 1000 andra saker samtidigt! 😉 Lycka till!

 10. Hej allihop! Ja, blir härligt med lite strandliv i helgen, håller tummarna för någorlunda väder… Provet är den 11:e, lite drygt två veckor kvar så nu kämpar jag på! Tess, hmmm, tycker nog att Kitty varit bestämd ang kläder sedan… jo, åtminstone 2-årsåldern för hon ville inte ha klänning på sin 3-årsdag, det kommer jag absolut ihåg 🙂 Ha det bra! Kramar

 11. Låter skönt med lite semester! Håller med kalaslotta ovan, har man ett servicejobb får man rycka upp sig och vara lite trevlig. Hur svårt kan det va?? Ha det gott:)

 12. Jag tycker Da Matteo är ett överskattat ställe. Visst, kaffe är gott men inte så gott att det är ok ta betydligt mer betalt för det än på andra ställen. Dessutom har jag fel kaffe flera gånger då jag har varit där och det är inte som att man är jätte sugen på att vänta yttligare 10 minuter på en ny. Och servicen, nja.. det är inte så mycket service på det stället. Nu har jag bara varit på det som är på Vallgatan bör kanske tilläggas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s