Sommarlunch och kräftskiva

Ungefär såhär såg de flesta av mina Marstrandsluncher ut, mmm… Färskt bröd från Bergs, nykokta rödbetor, lite god ost, några rädisor. Men nu börjar ju sommaren ta slut (fast här i Philly var det nog minst 30 grader idag tror jag, fortfarande över 20 åtta på kvällen…) och det är dags för kräftskiva istället. Vi har skaffat kräftor från IKEA och imorgon kommer 10 personer på kalas. Men vad ska jag göra förutom kräftor? Helst superlätta snabba grejer… Upplägget jag tänker på nu är typ grönsaker + dip + chips, ostar och gott bröd, sallad och någon ostpaj, helst Västerbotten men blir kanske svårt att få tag på osten…

Nästa punkt på kvällens program: Mad Men-avsnittet från igår, kul!

7 tankar om “Sommarlunch och kräftskiva

 1. Hu, tittade fel på siffrorna på datorn, 32 grader ute nu, sjukt ju! Pust, har spring-dejt med en kompis imorgon, tur att vi ska ses kl 7…

 2. Välkommen tillbaka till Amerika;)

  Vi hade en lite kräftskiva häromsistens med IKEA kräftorna och jag hittade Västerbottenost på IKEA. Jag gjorde också en potatissallad med mini potatis från Trader Joes, kapris, rödlök och en vinigrette på vit balsamvinäger och istället för senap använde jag gravlaxsåsen från IKEA – det var gott med dillsmaken till kräftorna. Litet enkelt tips, snabbt & gott och enkelt att fixa innan gästerna kommer.
  Här är det 17 grader just nu men förra veckan var det 42 i 2 dagar och sedan tillbaka till svala sommaren igen.

  Kram!

  • Hej Amy,

   Skulle precis skriva att vasterbottensosten finns pa ikea som ovanstaende redan skrivit.

   Valkommen tillbaka till usa. Vi var ocksa hemma i sverige hela langa sommaren och visst var det en harlig svensk sommar?

   Kram
   Nina

   • Så härligt att vara hemma hela sommaren! Blev stark cheddar + parmesan istället för Västerbotten men det smakade bra ändå… Idag är jag lite lagom trött 🙂 Kram!

 3. Hej ! Vad kul att se att du är tillbaka! Välkommen hem! Vi kom i måndags tillbaka till Philly efter underbara veckor i Sverige och Spanien. Nu sitter jag och pustar här i värmen (vår AC gick sönder i natt!!!) men vi får ses någon dag nu snart för det var ju bara så himla länge sen sist! Kram Elsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s