Pumpamuffins

Nu fullständigt vältrar jag mig i höstmyskänslor här borta… Äntligen börjar temperaturen droppa lite (men mamma och pappa, jag tror säkert det blir varmt och soligt när ni kommer!) och här sitter jag med en stor kopp chaité och en pumpamuffins som Kitty och jag bakade i helgen. Bara en av många höstinspirerade grejer som fixades i köket – det blev även äpplekaka, äpplemos, köttgryta med aprikoser, kikärtor och mandel, rostade rotfrukter…

Så här gjorde vi våra muffins:

Plocka fram

2,5 dl fullkornsvetemjöl

1 dl vetekli

1 dl havregryn

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

1-2 tsk kanel + 1/2 tsk ingefära + 1/2 tsk kryddpeppar + 1/2 tsk kryddnejlika

1,5 dl farinsocker

1 ägg

0,5 dl matolja

1 dl yoghurt

1 burk canned pumpkin (nog svårt att hitta i Sverige, synd för det är väldigt praktiskt! drygt 3 dl butternut squash/pumpa, kokad och mosad funkar såklart också)

Blanda mjöl, kli, havregryn, bakpulver, salt och kryddor i en bunke. Rör ihop resten (farin, ägg, olja, yoghurt, pumpa) i en annan. Häll i mjölblandningen i smeten och blanda ihop. Häll upp i 12 medelstora muffinsformar eller använd en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen, 175 grader, 15-20 minuter. Lite pumpafrön på blir fint och gott. Klart!

6 tankar om “Pumpamuffins

  1. Åh, de är goda också, med lite cream cheese frosting i har jag för mig… Kanske får bli en sån för mig imorgon nu när våra egna tagit slut!

  2. Nu blir jag inspirerad att baka jag också! Får se om det blir av. Inte helt lätt med en 2-månaders bebis härhemma som kräver sitt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s