Tomt och tyst

Fixar hemma efter en fantastiskt härlig hösthelg med mamma + pappa / mormor + morfar här. Åh så roligt, mysigt och trevligt vi har haft det. Innan Kitty skulle somna igår pratade vi om att det skulle kännas lite tomt i huset nästa morgon. Hon förklarade för mig: först ska jag titta i mormor och morfars rum, sen tänker jag att de nog är i köket och om de inte är där har de gått ut på promenad – men så kommer jag på att de har åkt flygplan till Sverige. Som tur är har vi vinterresan bokad och om 2 månader sitter vi också på flyget!

Läste förresten för Kitty igår i en ny Astrid Lindgren-samlingsvolym som mamma och pappa hade med sig (en hel resväska var fylld med roligheter till oss!!! Kaffe, tidningar, böcker, pyjamasar, godis, pyssel….) och det blev ett Madicken-kapitel. Det är vinter och första snön kommer, Madicken och Lisabet ska handla julklappar med Alva men Madicken är förkyld och får ligga hemma. Lisabet lockas av en busig pojke att tjuvåka på medarna på en släde. Hon vågar inte hoppa av och åker långt in i skogen med en riktig elaking som bara släpper av henne där. Sen får hon gå hem i mörkret – är så kall och ledsen, stannar och värmer sig i en lada, alla är såklart oroliga och letar efter henne. Till slut får hon skjuts hem med ett snällt par, bara Madicken är hemma för alla andra letar, de äter smörgåsar och blir så trötta – lägger sig bägge två i Madickens säng och sover så lugnt där när mamma och pappa kommer hem. De står där tårögda ”för visst är det skillnad på två barn och bara ett.” Den här historien har jag inte läst på så länge och nu blev jag alldeles rörd av den där sista sidan, snyft! Och så blir jag så glad för mina fina små flickor. Åh, vad jag tycker om Astrid Lindgrens böcker.

Hoppas att ni alla också haft en härlig helg, återkommer med bilder och mer!

Stella jobbar hårt på det där med att gå nu… Hon tog ett endaste steg själv för några veckor sen och nu blir det 2-3 om hon glömmer av att hålla i sig. En anledning är väl att krypandet funkar väldigt bra för henne, en annan att det känns så tryggt och skönt att gå och hålla i mammas (eller ja, ärligt talat, vem/vad som helst funkar som stöd) lillfinger.

12 tankar om “Tomt och tyst

 1. Hej Amy!
  Gillar verkligen din blogg trots att jag varken har familj eller barn. Jag blir glad av att läsa den och jag tycker du och din familj verkar leva ett harmoniskt liv med en bra kombination av familjeliv, resor, släkt, natur, shopping och god mat. Jag tror säkert att ni kämpar för att få allt att gå ihop med två föräldrar i karriären och två småbarn men jag blir inspirerad av hur Du/Ni får ihop allt.

  Jag ska åka till NYC för första gången om ett tag och undrar om du kan ge mig ett tips om i vilket område jag skall kolla efter hotell i. Utbudet är ju gigantiskt så jag tänkte att jag ska begränsa mig till ett eller kanske två områden. Syftet med min resa är att se staden, shopping och äta god mat och jag vill bo fräscht i ett trevligt område (men inget super,super dyrt…). Skulle bli väldigt tacksam om du ville ge mig något tips för jag litar på din smak 🙂

   • Vad gullig du är! Troligtvis åker jag i mitten , slutet av november. Hade varit kul att åka i december och se all julskyltning men får inte ihop det med mitt jobb men NY är säkert lika bra när som. Har varit i Miami, LA och Las Vegas tidigare och gillar verkligen USA! Längtar efter att köpa på mig VS underkläder, Redken, strosa runt inne på Sephora och alla andra underbara amerikanska kedjor. Jag hör till dem som kan gå runt inne på CVS eller liknande butiker i timmar… Detta blir ett perfekt tillfälle att handla julklappar att ta med sig hem till Göteborg över jul!!

 2. Nej men vad härligt med Madicken! Denna var en av mina favoritsagor som liten, hade den som bilderbok. Och så sjunger Lisbeth: ”Blott en dag, ett ögonblick i sänder…”! Älskar älskar älskar den boken! Längtar tills jag kan läsa den för mina (ännu ofödda) barn 😉
  Ha det riktigt fint nu!
  Kram,
  Ina

 3. Åh jag älskade också den boken, hade glömt bort den! Jag håller med Linda :). Har inte heller familj och barn men tycker att din blogg är härlig att läsa ändå.

 4. En evighet sen jag kommenterade fast jag läser titt och tätt. Måste bara kommentera den härliga bilden på Stella, vilken ljuvlig öva-gå-min! Liknar på pricken min syster som bebis (som förresten ännu idag är jättevacker :)) Dendär Madicken-boken är bäst, den skall jag gräva fram till jul, tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s