Godisläsning

På onsdagar läser man om mat i New York Times. Har än så länge bara bläddrat lite men fastnade för en artikel om godis. Intervju med ”the candy professor”. Är godis det absolut värsta man kan ge sina barn? Nja, klart det inte är bra menar hon men inte direkt värre än mycket annat sött som de äter.

Kitty tar efter mig som är en äkta godisgris. Vi försöker så gott det går att hålla hennes godisätande till lördagar! Mitt godisätande sker väl några dagar i veckan men efter läggdags… Nästan varje dag efter middagen viskar Kitty till mig: mamma, jag vill ha något från ditt hemliga skåp! Snälla! Nej, säger den stränga mamman allt som oftast…

9 tankar om “Godisläsning

 1. Vi har ocksa infort lordagsgodis och oftast inhandlas det pa Dylan’s Candy Bar efter simskolan eller pa IKEA (Ahlgren bilar star hogt i kurs!).

  • Åh, Dylan’s Candy Bar är kul! Längtar till NY nu, har bara blivit CT senaste gångerna vi träffat svärföräldrarna och även om det varit trevligt så får det nog bli något storstadsbesök snart också…

 2. Hm, måste säga att jag tycker det är hemskt när små barn äter godis. Jag kan förstå en hembakt bulle eller hemgjord glass, som åtminstoneäven innehåller nyttiga saker, men att bara ge dem socker, färgämnen och andra tillsatsämnen, jag förstår verkligen inte vitsen. Innan man introducerar godis för ett litet barn har de ju ingen aning att det faktiskt existerar, så varför visa dem det? Klart det blir svårt när barnet går på dagis eller skola och blir hembjudet på kalas, men innan dess?
  Jag jobbar extra på Ica och jag mår illa varje gång jag ser en BEBIS med en chokladkaka instucken i munnen. Det händer ganska ofta! Eller väldigt små barn som får mjukglass. Den innehåller verkligen bara fruktosglukossirap och en massa E-nummer. VARFÖR vill man ge sådant till sitt barns lilla kropp?
  Många studier har ju dessutom visat att de folkslag som har lägst risk för sjukdomar (även flera cancervarianter) är ju sådana som äter mycket frukt och grönt och i princip inga andra sockervarianter.
  Som sagt var, när barnet väl har blivit medveten om dess existens, klart man kan ge det som ett tillfälligt treat, men att själv introducera det!? Tycker det är helt, helt galet.

  • Hej Michaela, håller helt med dig! Bara onödigt att erbjuda barnet godis när de fortfarande är så små att man i stort sett har full kontroll över vad de får att äta. Låter hemskt att se bebisar med godis i munnen tycker jag också. Det som är knäppt när det gäller barnmat, framförallt här i USA, är ett en hel del godis säljs som nyttiga ”snacks”, till exempel Fruity snacks som egentligen bara är helt vanligt godis med möjligen några droppar fruktjuice i, lurigt…

 3. Det där sötsuget efter maten kännae man ju igen. Det blir lätt en blodsockerdipp då. Det är väl just därför det finns efträtt : ) Går inte inte att ge Kitty en liten fruktbit efter maten om hon gillar det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s