Måste bara…

Okej, som nästan alla andra (eller?!) tittar jag inte på Englas blogg någon gång om dagen. Var ju väldigt nyfiken på när de där små tvillingarna skulle komma, pojkar eller flickor, namn… Men jag blir förundrad ibland, dels när hon ungefär dagen efter hon kom hem från sjukhuset ställde sig och bakade lussebullar + hade egentligen tänkt att hinna städa och tvätta också. Wow, inte konstigt att man känner sig trött då! När jag kom hem från sjukhuset med Stella tog det mig nog en månad (minst!) innan jag hade lust att köra igång stora bakprojekt i köket…

Det som jag funderade över idag var det där med babykläder… Tycker att hon har fixat och shoppat i flera månader! Och dessutom måste hon väl ha massor av kläder från när Jolie var liten? Ändå måste hon AKUT åka till stan för att köpa mer nästan genast. Är det helt omöjligt att tänka sig att sätta på en liten bebispojke en rosarandig body i några timmar om det nu är så att allt annat är i tvätten?! Eller hemska tanke… Sätta på honom en pösig body i storlek 56 när han egentligen borde ha 50. Nej, usch, det är inte smickrande för figuren…

Ja, ja, nog om det! Hoppas ni alla får en härlig hösthelg!

58 tankar om “Måste bara…

 1. Jag blir också alldeles matt… Men alla reagerar väl olika, kan jag tänka mig! 🙂 Ha en trevlig helg, och grattis till att du ska bli moster. Spännande! Kramar

 2. Enig med det med klærne. Men ang. baking.. Jeg vasket ned kjøkkenet da Erika var en uke – fikk et helt sinnsykt energioverskudd som jeg bare måtte bruke på noe. Hun sov jo stort sett hele tiden.. Og jeg var såå slapp som gravid, så ble helt overlykkelig over å være tilbake til meg selv igjen:)

 3. Jag har tänkt detsamma när jag läst Englas blogg. Inte så konstigt att hon mår dåligt ibland psykiskt.
  Jag försöker tänka mig för att inte jaga upp mig själv och ha allt så planerat hela tiden för jag insett att då mår jag inte bra.
  Är gravid med andra barnet, har kommit till v 27. Städningen kommer för mig i andra hand. Mår jag inte bra, som är mest jämt, så städar inte jag. Man har ju faktiskt en sambo som gör en hel del också.

 4. Heltokigt! Visst, man kan vara rätt pigg efter en förlossning, men att haka upp sig på en rosa body *suck* känns milt sagt överspänt och den där bakningen kan man ju faktiskt fixa innan bebisarna kommer om det nu är så viktigt att ha frysen full av hembakat. Det känns som om hon behöver släppa på kontrollen lite och leva lite mer i nuet.

 5. Var faktiskt precis inne (är en periodare när det gäller hennes blogg, läser någon månad och är borta i typ 6 och så återkommer jag) för att även jag var nyfiken på de små pojkarna. Håller med dig, dels blir jag lite trött av att läsa hur energisk hon är (men det får hon ju stå för själv), men det där med kläderna fattar jag inte. Hon har ju shoppat en hel del innan, hur kan det bli akut? Fast nu sitter ju inte jag med näsan i hennes garderob, men för mig är det obegripligt! Ha en lovely helg. KRAM

 6. Haha, snygg diskret diss!
  Jag vet – det är helt otroligt! De är spädbarn! Vad tror hon kommer att hända om hon sätter på dem en av Jolies gamla plagg?
  Min bror hade en massa rosa klädesplagg, inte led han något men av det.
  Rosa är en fin färg, oavsett vilket kön barnet har.

 7. Förresten – visst har du Josef Franks Eldblommor någonstans i ditt hem? Har för mig att jag såg det i något blogginlägg. Trivs du med tapeten? Jag köpte den till min hall men är rädd att den ska ta över för mycket, den är ju ganska färggrann, så att säga.
  Ska få tapetserat på måndag och är så himla osäker.

  • Åh, vi har den i vår i och för sig pyttelilla hall och det är nog det jag är mest nöjd med i hela huset! Blir glad av den varje gång jag kommer hem och eftersom vi har fönster i ytterdörren så lyser den till och med upp när man går ute på gatan. Satsa på den helt klart!

 8. Grattis till att du ska bli moster! Så kul!
  Håller helt med det du skriver. Jag blir alltid lite matt när jag läser Englas blogg, det är så mycket måsten hela tiden. Och som hon shoppar! Allt måste vara så perfekt hela tiden.

 9. Haha! 🙂
  Ja endel är nog så väldigt noga med pyttekläderna. Visst är det roligt ibland att fixa och pyssla med fina barnkläder, men man får ju inte överdriva, och min lilla kille verkar trivas fint i sina ärvda ljusrosa strumpbyxor!

  • Är du inte säker på att han är mycket missnöjd i hemlighet?! Hihi… Nej det är klart att man ska utnyttja åtminstone några av de där små kläderna man har hemma!

   • Strumpbyxor är ett utmärkt plagg tom på pojkar…håller blöjan på plats och de kan inte dra av sig strumporna:-) min lilla hade storasysters gamla POP strumpbyxor på sig förra vintern:-)

 10. Nej men fy och skäms på er! Nätmobbning här på Amys fina sajt, det var det sista jag trodde! Fan tjejer, vad vidriga ni är. Att sparka på en liten tjej som bjuder på sig själv till 100 % och berättar om allt från depressioner till längtan efter sin döda morfar. Wow, vad lågt.

  • håller med.. hmm.. vi är alla olika.. vill Engla köpa en ny body eller baka bullar.. låt henne.. finns väl inga regler på HUR MAN SKA bete sig.. eller? Lyft, inte sänka.. oerhört viktigt!

 11. Tinnie – du skämtar? Det är väl knappast mobbing att diskutera det absurda i att två femdagars spädbarn absolut inte kan ha rosa kläder på sig, utan att man hellre åker 5 mil in till Uppsala nysnittad med tvillingar med sig för att införskaffa något som inte är ”tjejigt”?
  Depressioner till längtan efter sin döda morfar har knappast ett skit med Amys inlägg att göra.
  ”Sparka på” – jösses…

 12. Haha, nä mobbning kan det knappast kallas. Hon byter dessutom till rena lakan i hela huset varannan dag ;). Är jag äcklig som inte gör det?

  Amy, du verkar vara en härlig tjej med fantastiskt goa ungar! Det är så roligt att läsa om dig och ditt liv i mitt forna hemland. Du får hojta till i bloggen om du behöver en godisleverans 🙂

 13. NÖFF NÖFF säger jag till er som orkar klaga på Engla! Vadå inte sparka på!? Ni är ju råelaka! Allvarligt, det passar sig inte på Amys fina sajt. Å Amy, det passar inte dig heller.

 14. Hej hej! Tog bort Lottas kommentarer eftersom det visade sig att de kom från Christina Torkelsson i Göteborg, välkänd Ebba-stalker. Bara så att ni vet… Nu tillbaka till köttfärssåsen!

 15. Jag läser inte Englas blogg men har varit inne och tittat när du skrivit om den. Men jag har inte läst mer för det kändes just lite FÖR perfekt… det som skriver känns bara som hennes blogg i ett nötskal, så jag blir inte förvånad ; )

 16. Oj, kul att du ”vågar” sticka ut hakan lite! Själv blev jag smått provocerad över inlägget om lussebullarna, men det är ju det som är så kul med bloggar; att få läsa om olika typer av människor och få reagera på dessa!

 17. Min fråga är hur ni finner tid att diskutera någon annans leverne? Låt henne leva som hon vill, med sin akut-shopping, lussebakning, osv. Alla är inte likadana! Finns det verkligen inget vettigare att diskutera än varför Engla lever som hon gör och varför hon inte kan klä sina pojkar i rosa? Allvarligt talat? Jag vet inte, men detta är nog varför jag inte umgås så mycket med tjejer. Tjejer är världsbäst på att hacka på andra tjejer.

  • Det är väl ingen som inte tänker låta Engla leva som hon vill? När man driver en välbesökt blogg blir man en offentlig person och en sådan kommer alltid att diskuteras. Vill man inte ställa upp på det kan man välja en dagbok i pappersform som man inte visar någon. Englas blogg är dessutom ”big business” och för henne är det toppen när andra skriver om den.

   Engla skriver själv att hon väljer att redovisa en viss del av sitt liv, inte allt. Den delen hon visar i bloggen är väldigt välskrubbad om man så säger. Inget fel med det, men en annan som faktiskt har ketchupfläckar på soffkuddarna och smutstvätt i högar kan reagera på den välpolerade ytan. Det är jag övertygad om att Engla är medveten om.

   • Hej Ida!

    Du menar på att det svider i ögonen på er som läser hennes ”välskrubbade blogg”? Det är så jag uppfattar det. Varför är ni inte bara ärliga och säger ni helt enkelt inte klarar av att läsa en blogg som hennes?
    Människan har många bollar i luften och hon klarar av det, men förmodligen är det ingenting ni gör och därför blir ni så provocerade av henne. Inte för att ni hatar henne, utan för att ni känner att ni inte hade klarat det själva och känner er sämre än henne av den anledningen. Det är så många av oss uppfattar er som håller på såhär.

    Ni vill se henne må dåligt för att ni själva ska må bättre med er själva och ert eget leverne. Det är tjejer i ett nötskal. Det är ganska pinsamt det ni håller på med tjejer. Jag är själv tjej, men jag kan glädjas åt någon annans framgång och ork med saker och ting i livet.

    Alla sitter inte och beklagar sig över livet. Men det är sorgligt att ni som har kommenterat detta inlägg och vänt er emot Engla, inte har självdistans nog att glädjas åt andra och peppa andra. Ni vill se henne må dåligt, skriva om hennes dåliga stunder för att mätta era egon. Ni är så pinsamma.

   • Amanda – Nej, nu drog du visst en och annan egen slutsats. Klart att jag vill att Engla ska må bra, att påstå något annat är att sjunka till en rätt låg diskussionsnivå som jag inte vill ställa upp på. Jag syftar endast på att Engla själv i ett inlägg skriver att hon väljer vilka delar av livet som hon vill visa i bloggen. Naturligtvis är det inte lussebullar och renbäddade sängarbara och hela tiden; jag tror inte att hon är övermänsklig.

    När jag sitter med en sjumånaders och inte har kommit i närheten av att baka lussebullar ännu reagerar jag på ett inlägg om en nysnittat trebarnsmamma som en dag efter att hon kommer hem från BB ställer sig och bakar lussebullar. Jag tycker att det är roligt för att det är så långt ifrån mitt eget liv man kan komma. Att jag skriver att jag är provocerad måste du läsa med glimten i ögat jag har nämligen rätt gott om självdistans. Jag önskar Engla allt gott och är absolut inte avundsjuk, inte ens i närheten (däremot skulle jag önska mig lite av hennes energi då och då).

  • Hur menar du egentligen, Amanda?
   Jag tycker Engla verkar vara en jättegullig tjej, jag blev väldigt, väldigt glad för hennes skull när jag hörde att hon väntade tvillingar.
   Engla har en väldigt kommersiell blogg (vart och varannat inlägg består av ofta ganska illa förtäckt reklam) som hon tjänar stort på. Hon är dessutom en av Sveriges största bloggare. Naturligtvis måste folk få ha en åsikt om det hon skriver.
   Jag pluggar 150% samt jobbar 50% och lyckas ändå ha ett socialt liv utöver det. Jag har alltså extremt många fler bollar i luften än vad Engla har. Jag är inte heller missunsam. Jag är dessutom både rikare (well, när arvet faller ut, vilket jag naturligtvis hoppas dröjer väldigt länge!), vackrare och smartare (ja, det var lite kaxigt skrivet, men…)
   Jag har även jobbat ideellt med unga tjejer i behov av stöd. Jag är alltså också ganska peppande mot andra tjejer.
   Är det någon som är pinsamt så är det väl du, som beskyller andra för lite allt möjligt som du totalt griper ur luften, som att vi skulle känna oss underlägsna och dessutom inte kan glädjas åt andras lycka (!). Vilket mästrande skitsnack!
   Man kan faktiskt kritisera en annan persons åsikt utan att det ligger avundsjuka i botten.
   ”Du är bara avundsjuk” är en av de lägsta argument man kan komma dragandes med, men det passar ju väl till när man inte har några konrekta fakta att hänvisa till. Fy.

 18. Härligt inlägg, håller helt med! Har många gånger tänkt att jag ska sluta läsa Engla, just för att det ofta verkar så hysteriskt perfekt, men det är svårt att låta bli. Är nog svårt att sluta lästa just för att det är så facinerande hur människan orkar (eller inte orkar) hålla på med all shopping, renovering, bakning, städning etc. etc. etc.

 19. Bara för att jag är ett fan av Engla så måste jag ju försvara henne lite grann… Hon har väl aldrig skrivit att hon inte kan tänka sig att ta på dem rosa? Eller att hon ABSOLUT inte kan ta på dem Jolies gamla kläder?

  Sen så uppfattade jag inte det som att hon shoppade särskilt mycket till bebisarna innan, det var mer spaning. (Men vad vet man om vad som verkligen klickas hem eller ej).

  Grattis till att du ska bli moster! 🙂

 20. Jag är lite periodare när det kommer till Englas blogg. Kommer dock ofta på mig själv att bli väldigt upprörd på henne ( vilket är lite sjukt jag vet men det säger väl något om mig själv;)) så jag borde inte gå in där. Hon verkar göra att så mycket jobbigare och svårare än det behöver vara.

  Det jag tycker är så bra med dig Amy är att du verkar pysslig, driftig och ambitiös (ta detta på rätt sätt) på ett sätt som ispirerar men du håller inte på att hetsar och tjatar.

 21. Varför kan du inte jobba som läkare i Sverige?

  Här har lillebror på 18 mån åkt cerise urban jungle och haft tjejkläder, för tillfället ett par cerisa viking cherrox, han lever och verkar lycklig!

  • Bra för lillebror 🙂 Åh, fint med cerise urban jungle, klart man vill fortsätta använda den till en pojke! Min man som är amerikan har sitt drömjobb (skulle man nog kunna säga) här nu men när han får ett forskningsår kanske vi kan vara i Sverige och då tänker jag definitivt arbeta som läkare, åh, det skulle vara riktigt roligt!

 22. Vi är alla olika! Vilket enligt mig är väldigt bra 🙂

  Vill Engla baka, diska, tvätta m.m. då tycker jag att hon har all rätt att få göra det 🙂
  Som sagt, vi är alla olika!

 23. Man kan alltid manipulera vardagen till att bli lite bättre än vad den är i en blogg och Engla verkar leva just bara vardagsliv som hon ”kryddar” lite.

 24. Hej! Har aldrig läst Englas blogg förrän nu lite via din länk och av kommentarerna att döma verkar den ju inte alltför intressant… Jag uppfattade nog inte inlägget du syftade på riktigt som du (har ju iofs inte följt den) utan mer ironiskt och ”stressigt”. T ex så behövde hon ju INTE nya bodies och BÅDA stl är OK?! Och kanske gjorde hon sig av med dotterns kläder när hon fick två killar? Alla sparar ju inte. Hur som helst så kom hon ju aldrig iväg! Och hon har säkert båda fläckar och smutstvätt som alla andra…
  Från detta ”I-landsproblem” tänkte jag tipsa om en annan, lite ”viktigare” blogg: http://www.lindaskriver.blogspot.com. Den handlar om 32-åriga 3-barnsmamman Linda som har inflammatorisk bröstcancer (som du säkert vet är en mycket allvarlig form) som spritt sig till både skelettet, ryggen och levern. Hon fick diagnosen under sin grav och barnet föddes i v 32. Hon är alltså döende och yngsta barnet är bara 10 mån… Läser hennes gripande och tänkvärda blogg varje dag och kom att tänka på det när jag läste detta och såg Englas bilder på änglanallar. Lindas inlägg idag heter ”Mer död än levande”, vilka kontraster…
  Den ena bloggen utesluter såklart inte den andra och allas liv ser ju olika ut men nog får man en tankeställare. Så jag tänkte att du som läkare kanske tycker den är intressant att läsa (om du inte redan gör det)! Man tycker så synd om henne att hon ska ha SÅ ont, t o m på sin sem. Så läs hennes fina blogg istället för Englas, alla där ute! 🙂
  /Sandra

 25. Det är så himla tråkigt att tjejer ska hålla på så här. Prata skit och kommentera varandra.. Man blir matt. Att du ens orkar skriva ett inlägg om vad en annan person bloggar om. Om du inte gillar hennes blogg så läs den inte då. Vad har du överhuvudtaget med det att göra hur hon klär sina barn? Om du har något att säga henne så kan du väl ringa upp henne och säga det istället för att skriva ett fegt inlägg på din blogg.

  • Hihi, Linda, det hade nog verkat lite underligt om jag rinde upp Engla angående det här 🙂 Hade hon dock varit en kompis hade jag inte tvekat en sekund om att säga något, tycker faktist inte att det hade var elakt?! Man hade väl sagt typ: Men du, nu när du är alldeles nysnittad och dessutom har tvillingar hemma så känn efter innan du åker ner på stan för att shoppa bebiskläder, har du verkligen inte lite extra hemma från Jolie så att du kan vänta lite?

   Klart man hade sagt något sånt! Men för mig att ringa upp Engla, hihi…

 26. Okej, men alla är vi väl olika??? Det är väl ändå upp till var och en hur mycket man vill och orkar göra efter en förlossning?? Tycker att det är otroligt löjligt av dig att skriva ett inlägg som handlar om att kritisera Engla. Väldigt lågt. Men vad skönt att du är perfekt och gör ”rätt”. Grattis.

  • Hej Johanna, tycker du har helt rätt. Tycker Engla är helt fantastisk som finner tid och energi till sin dotter och fixa i huset, så här snabbt efter födseln. Tror inte hon handlar för att tvillingarna INTE ska klä sig i fina kläder utanför att det är ett intresse hon har.

   Dem flesta av er negativa är nog bara avundsjuka att inte hon var lika trött som ni och gör allt för att snabbt återgå till det normalt!!

   HEJA ENGLA!

 27. Ping: Bullbak är inte duktigt, det är en hobby.

 28. Hihi….det är roligt när sådana här inlägg resulterar i världens kommentarsrabalder:)

  Jag kan inte säga att jag tycker att det här inlägget är vare sig elakt eller dumt….det är ju bara en reflektion.

  Jag blir också matt av att läsa om allt Engla hinner med när jag själv känner att jag inte gör ett skit. Jag förundras också över lussebullsbak dagen efter hemkomst. MEN jag tycker inte att det är något fel…det är helt enkelt bara en förundran om hur energiska en del är (ivf i bloggen)…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s