Plötsligt händer det…

Hoppas jag i alla fall! Att jag fångar både Kitty och Stella skrattande mot kameran på en och samma bild! Vill så gärna ha en bra bild att använda till vårt julkort nu och det måste ske snart… Stella är inga problem men Kitty är lite mer krånglig. Försökte köra en liten fotosession imorse men Kitty ville bara vara ”silly” och dessutom var hon morgonsömnig. Trots att vi fortfarande har strålande vackert höstväder här börjar det vintertrötta komma lite smått. Vi har haft svårt att komma upp på morgonen allihopa faktiskt.

Kitty hjälper lillasyster i trappan, ibland är hon en snäll storasyster…

”Silly” Kitty med trötta morgonögon. Har ni några knep för att få till ett bra kort?!

11 tankar om “Plötsligt händer det…

 1. Vår dotter fånar sig många gånger på bild och då får hon göra det, lika många gånger ler hon sockersött och minst lika månger gånger springer hon och gömmer sig, vägrar att bli fotograferad. Mitt tips att få vår tjej att le och skratta är att själv fåna sig, bjuda på en liten rolig sketch så att hon kommer i rätt humör och sedan går det av sig själv. 🙂

  Måste få säga att tjejerna är jätte söta!

 2. Hej Amy

  Min man jobbade som fotograf ett par ar och han har lart mig att de basta, mest naturliga korten ar de dar folk just inte tittar in i kameran utan tittar pa varandra. Vart julkort forra aret bestod av min man och mig som holl Elsa i varsin hand – hon tittade rakt in i kameran och skrattade och vi tittade bada pa henne och log. Naturligt och bra. Sa om det inte gar att ta ett kort dar Kitty och Stella bada ler mot kameran sa gar det nog att ta ett dar de ler mot varandra i profil. Och andra fotografknepet som nog de flesta smabarnsforaldrar redan har upptackt – ta 10 bilder och radera nio utav dem.

  Stora kramar fran gratt London,
  Siri

 3. Muta med godis? ;P

  Måste säga att jag är trött på människor som inte kan vara naturliga inför en kamera. Så klart det är förståeligt när det kommer till barn, men vuxna som bara MÅSTE spexa vid varje tillfälle och förstöra varje kort, avskyr det.

 4. Ta kort på dem när de sitter i soffan och ser på tv.
  En av systrarna pussar den andra å kinden?
  När de står rygg mot rygg så man kan se hur olika långa de är, de tittar alltså inte på varandra.
  Få dem att hoppa samtidigt, kanske svårt med den lilla…
  Vi har fantastiska kort på mig och min syster när vi är 2 och 3 år gamla och dansar tillsammans hos en fotograf, vi vägrade sitta still och posera, bilderna är underbara!

  Lycka till!

 5. Tack för idéer!!!! Måste nog försöka ha kameran överallt de kommande dagarna och ta mycket bilder – i tv-soffan, vid middagsbordet etc… Vill försöka beställa julkort till helgen, vi får se vad jag kan åstadkomma! Ha en bra dag 🙂

 6. Sätt dem i soffan och be Kitty läsa en bok för Stella, säg absolut inte att nu ska vi ta ett kort utan bara ta massa kort och sen kanske plötsligt ropa deras namn så de tittar in i kameran några gånger eller som någon skrev tittar på varandra.

 7. Vi anstränger oss inte så mycket. Knör in alla i en foto-automat och låter apparaten knäppa iväg. Fyra halvgalna kort med halva människor blir det, men roligt. En tradition vi kört på senaste åren och självklart fortsätter med i år, intressant att se hur min höggravida mage ska få plats där inne, eller rättare sagt, hur resten av familjen ska få plats när jag sitter i det där lilla båset…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s