Julklappar

Här hemma börjar så smått funderas på julklappar och Hanukkah-presenter… Kitty planerar också sitt femårskalas – hon hittade en bild i Leilas ”Piece of Cake”, ett härligt bord uppdukat med massor av kakor, tårtor och cupcakes. Så det är hennes vision! Igår frågade jag Kitty vad hon trodde att Stella önskar sig, hennes blixtsnabba svar: en baddocka och ett par sockor. Hmmm. Vilken bok kommer det ifrån? Kommer inte riktigt ihåg vem det är som får en baddocka?! Själv önskar hon sig ett par skridskor och en kälke, som barnen i Bullerbyn.

Tror att de här barnköksknivarna kunde vara en bra present till Kitty annars – ska nog klickas hem!

Imorgon har vi spännande planer, rundtur på Vita Huset och därefter bröllop i Washington DC. Det blir nog en lång men rolig dag!

22 tankar om “Julklappar

 1. Kul! Glöm då inte en tur i mysiga georgetown. Kanskevwn brunch på söndagen? Då kan ni spana in Sweden house också ! God tur! 😉

 2. Det later härligt! Interessant med tur pa Vita Huset! Hur gar det förresten med amerikanska läkarexamen? När ska du ta provet igen? Have a great weekend!

 3. Vad ÄR en baddocka över huvud taget?
  Fick inte Madicken typ kritor och pärlor? Men jag kommer säkert ihåg fel…så länge sedan jag läste. Måste läsa om, älskar Madicken!
  Apropå Madicken, Amy, du skrev om att du hade något samlingsalbum med Astrid Lindgren-sagor, där Titta Madicken, det snöar! ingår.
  Vet inte om du läst den som bilderbok, annars rekommenerar jag den verkligen! Så stora, fina, härliga teckningar!
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9129659434
  Hihi, nu låter det som jag menar att du ska köpa den till dig själv. ;P Men även vuxna har ju iofs behållning av bra barnlitteratur…

  • Åh, fin, håller helt med om att vuxna också kan uppskatta barnböcker! På bröllopet vi var på igår var en av texterna som lästes under ceremonin från barnboken ”The Velveteen Rabbit” faktiskt. Pärlor fick hon väl också någon gång Madicken, det kommer jag också ihåg, måste läsa mer Madicken…

  • Visst gör vi det! Och i år är timingen helt perfekt, Hanukka 1-10 dec har jag för mig och sedan åker vi till Sverige 11:e så då börjar julfirandet 🙂

 4. Coolt! Hur lyckades ni komma pa rundtur i Vita Huset? Jag ar lite nyfiken, vi undersokte om vi skulle kunna gora det for nagra ar sedan, men hade varit tvunga att skriva till state representanten eller nagot sadant.. Det verkade sa krangligt. Hoppas ni nagon i Obama-klanen! 😉

  • Åh, svårt, jag vet inte alls! Håller på att fundera på grejer till Kitty… Hon tycker det är kul att baka och laga mat så de där knivarna blir nog bra. En ny bok är alltid kul också! Kramar!

 5. oh vilken kul sida att kolla runt på, tack för tipset, massor av kul grejer.

  DC, där bodde jag drygt 1 år och jobbade, har varit flera gången därefter. minns med kärlek.
  Jag har planer på att åka dit med barnen ngn gång och hälsa på alla vänner.

 6. Klart det àr Madicken! Nàr hon flygit med paraply och fàtt hjàrnskakning fàr hon ett paket fràn sin mormor innehàllande pàrlor, tvà ringar och en baddocka med tillbehòr. Snàll som hon var sà gav hon Lisabeth hàlften av pàrlorna och den ena ringen.
  Men sockor fick hon inga..

 7. DC ar kul med barn-Air & Space museum var en stor hit (vi stangde museet 2 dagar i rad!). The Capitol var ocksa intressant-har varit dar forrut men var rund tur sist var toppen!

 8. Tack för tipset med köksknivarna för barn. Har två mini-chefs som kan behöva något ordentligt att skära med. Det verkar som att det går att beställa till Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s