Mer och mer och mer

Så Jeff hämtade K+S idag (och de tog sig en Orangina på vägen hem – mycket nöjd Kitty) och så här såg dagens frisyr ut. Tofsarna lyckades jag göra imorse men när Stella kom hem satt där även ABC-hårspännen i dem. Hur ska detta sluta? Om jag skickar henne med tofsar + hårspännen imorgon, kommer hon då ha fått på sig ett diadem också under dagen? Eller kanske rosetter? Spänningen stiger…

Stella gör ett ”big no-no” – här i USA ska flaskan bort alldeles exakt precis på ettårsdagen! Men vi svenskar ger ju gärna välling i en flaska ett bra tag till. Det vågar jag knappt säga till BVC-läkaren…

18 tankar om “Mer och mer och mer

  • De vill att barnen ska lära sig dricka ur sippy cup då, pipmugg eller vad man nu kallar det. Lite fånigt för man kan ju faktiskt lära sig dricka ur mugg även om man får en flaska då och då. Dessutom är många av muggarna här numera utformade nästan exakt som en flaska…

   • Men vilket lustigt resonemang, flaskan är ju ett övergångsobjekt i utvecklingspsykologisk mening precis som en nalle dvs både föremål för barnets fantasier och trygghet, lite knepigt att BVC har åsikter om en sådan sak, men jag har förstått att man blir utsatt för åsikter i väldigt hög grad när man har barn… Skönt att du har en så sund attityd!

    Eftertanke: Lite lustigt är det ju också precis som du säger att vi vuxna i princip dricker ur flaska nuförtiden, både vattenflaskor med pip och lattemuggar är ju faktiskt snarlika nappflaskor, slump? Troligtvis inte 😛

 1. Oj, vår dotter drack morgonvälling i flaska tills hon var 4,5 år, det känns i ju försig galet nu när jag tänker på det, lillebror är 4,5 år nu och han slutade med välling för flera år sen, men dottern gillade det och när vi sen gick över till att dricka ur kopp då slutade hon.. Det är väldigt praktiskt med just morgonvälling, lillebror kan sitta med mackan eller filen hur länge som helst på morgonen, medan hon i samma ålder svepte en flaska och behövde möjligtvis komplettera med en liten smörgås el frukt. Men i USA har de ingen vällingkultur så det kanske inte är så konstigt, det är väl mer som mjölkersättning det man ger i flaska till en ettåring inte som i sverige fullkornsvälling.
  Kul att se att blogginläggen kommer lite oftare nu:) Keep up the good work!

  • Kitty drack välling i flaska fram tills i somras, när hon var 4 år och ett par månader alltså! Sen insåg hon plötsligt själv att nu var hon stor och skulle sluta, okej sa jag. Det var verkligen så himla praktiskt med den där morgonvällingen, lägg till en frukt så har man en nyttig och bra frukost. Ja, nu försöker jag få lite mer fart i bloggen 🙂

 2. Verkar som om någon av Stellas fröknar har frisör-drömmar,-)

  Min Stella är nu 2.5 år och dricker välling innan hon ska sova (om hon frågar efter det vilket inte är alltid) Hon får inte mer än 100 ml men har inga planer på att sluta med det då det hjälper henne att komma till ro. Orkar inte bråka i onödan så vi lever efter ”minsta möjliga motstånd”;-)

 3. Haha, vilka söta ABC-tofsar!! Åh, jag kommer ju till och med ihåg hur gott det var med välling på kvällen! Och visst fick vi chokladvälling någon gång?! 😉 Klart Stella ska ha sin välling om hon gillar den. Kram från moster Ebba i Stockholm där snön vräker ner…

 4. Åh, så søt hun er, veldig fine musefletetr (tofsar) 🙂 Jeg har også en liten baby i magen, men han/hun kommer ikke før til våren. Gleder meg nesten enda mer når jeg ser alle bildene av de fine småjentene dine! Det har forresten også vært veldig kul med de små videosnuttene du har lagt ut av Kitty og Stella i det siste- mer sånt 😀

 5. Det där med håret är ju hur kul som helst! Någon på dagis måste vara väldigt förtjust i lillan och det är ju ett sätt att få lite specialtid med godingen! Amerikanska barnläkare är lite märkliga ibland… Vi bad svåger och svägerska att köpa Crocs Mammoth och skicka till oss (innan de fanns i Sverige) men de hade kollat med sin barnläkare som i princip förbjöd dem för att det är skadligt för barnen. Dricker hon välling eller formula?

  Orangina, mums. MEN det dricker vi bara när vi är i Frankrike.

  Igår utmanade jag ödet och tog båda killarna till BVC för 4-års och 18-månaderskontroller. Puh, en riktig pärs men gick till slut bra. Nils var 104 cm/17,4 kg och kortare men tyngre än jag trodde. Lillplutten bara 10,1 kg och 78 cm (1kg lättare och 2cm kortare än Nils vid samma mätning).

  • Hu, hjälp! Brukar också köra det där att kombinera läkarbesöken för det blir ju så ”effektivt och praktiskt”, ibland går det riktigt bra men vissa gånger har jag ändå ångrat mig lite efteråt… Stella vägde 12 kg sist vi vägde, har blivit en riktig liten tjockis! Kitty var 103 cm på fyraårskontrollen har jag för mig.

   Crocs farligt, oj! Ja, barnläkarna här har lite skumma idéer ibland…

   Kram!

 6. Nämen, det var lustigt. Mina barn har druckit välling ur flaska i flera år och verkar inte ha mått dåligt av det.

  Lustigt det där med hårprydnaderna; väntar med spänning på fortsättningen, vad ska hända i morgon?! 🙂

 7. Jag Tycker de har svårt för välling här också..särskilt hos tandläkaren eftersom man ger det när de ska sova! Blev nästan lynchad en gång..son tur var hade vi slutat till nästa återbesök 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s