Gott nytt år förresten!

Hoppas att ni får ett bra år 2011! Jag ser fram emot att bli moster för första gången, redan bokat in bebisbesök. Kitty kommer börja kindergarten i september och lilla Stella kommer nog att pladdra på mot slutet av året. Förra veckan fick jag reda på att jag klarade mitt prov, yay! Jag kan knappt förstå det själv än. Vi får se vad som händer för mig det här året, ingen aning, förhoppningsvis trevliga och roliga saker. Kramar till er allihop!

40 tankar om “Gott nytt år förresten!

 1. Stort grattis till de klarade testet! För en som inte förstår, innebär det att du kan arbeta i USA som vilken inhemskt utbildad läkare som helst? Amazing i sådana fall!

  • Tyvärr en del mer att göra, ett prov till och sen kan jag söka till residency, men det här kändes för mig som det allra jobbigaste provet att klara så det är ju gjort åtminstone!

   • Okej, jag förstår! Himla skönt oavsett – one down osv.. 😉 Jag har alltid tänkt att USA är bättre på att tillvarata invandrarnas kompetens än vi är i Sverige. En vän till mig från Australien kunde inte på något bra sätt få till licensieringen av sin sjuksköterskeexamen och kunde bara få jobb som undersköterska, så i höstas var hon tvungen att flytta tillbaka för att inte förlora licensen i Australien pga att för lång tid gått sedan hon arbetat som SK. En parentes bara.

 2. Åh Amy, Stort grattis! Åh så skoj! Har på känn att du kommer bli en toppenläkare, du har så fin personlighet!

  Lycka till nu:)

 3. God fortsättning på 2011 och roligt att du är tillbaka med nya bloggkrafter! Stort grattis till att du klarade provet! Åh så skönt det måste vara. Själv håller jag på att avslutar ett skolprojekt som jag inte hann bli klar med innan min lille kille kom i maj förra året. Ska bli underbart att ha det bakom mig och spännande att börja söka lite nya jobb så småningom… Ska bli kul att se vad du hittar på framöver också!
  kram N

 4. Stort grattis!

  Vad funderar du på att specialisera dig inom? Har för mig att du nämnt hud eller psykiatri tidigare, är det fortfarande två aktuella alternativ?

 5. Grattis! Måste kännas otroligt skönt att ha kommit så här långt på vägen 🙂 Ska bli spännande att se vad du kommer hitta på härnäst!

 6. Grattis Amy!!!!
  Fy sjutton vad harligt!!! Del mal ar precis det man behover. Du maste vara sa stolt over dig sjalv. Jag ar makta imponerad av hur du far allt att ga ihop. Man, tva barn och sa ar du lakare, very impressive :-). Ska tillaggas att du dessutom bakar och lagar mat :-).
  Blev inspirerad forra aret och ska nu kora min forsta halvmara i borjan av April, far se hur det gar. Har inte hunnit trana sa mycket som jag tankt. Forst var det alldeles for kallt nar vi var hemma i Sverige over jul for att springa och sen vi kom tillbaka till New York har forkylningarna avlost varandra, men det ska nog ga.

  Lycka till med prov #2!

  kram,
  kristin

  • Kul med halvmara i april!!! Man kan alltid komma runt, strunt i tiden liksom. Har för mig att jag tittade på det loppet i New York men det var slutsålt 😦 Låter roligt i alla fall! Här har vi också förkylningar nu men hoppas på att komma ut och springa med en kompis torsdag morgon, vila tills dess…

   Kram
   Amy

 7. Positivt tankande :-).
  Det ar faktiskt inte den pa Manhattan for da var man tvungen att raisa en massa pengar och det kandes inte riktigt ratt just nu. Vill ju bara komma igang for min egen skull, ar det sen sjukt roligt sa kanske jag gor det igen. Nej vi springer ute i Brooklyn och sa vitt jag vet sa ar det bara att anmala sig. Vem vet, nasta ar kor vi kanske New York Marathon, ha ha.

  Du grattis till mosterskapet, spannande! Ni ar inte sugna sjalva pa en trea?

  kram
  kristin

 8. Ja, vem vet, New York Marathon nästa?!! Åh, ska bli så roligt att bli moster. Åker till Sverige några dagar i april så att jag får se på bebisen, längtar, är lite sugen på en trea och gissar att det det blir ännu värre när jag ser den där lilla/lille. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s