Årets mest galna natt…

Okej, åter i Philly. Nu börjar årets galnaste natt här. -7 grader, det ska bli – 14 inatt. Imorgon ska Kitty anmälas till kindergarten, skolan öppnar kl 9. Redan nu (!!!!) sitter tre människor i kö utanför skolans dörr, som tur är kan vi ha koll hemifrån (skolan är mitt över gatan) så vi behöver inte gå ut än, men om några timmar… Brrr!!! I USA flyttar man ofta till ett område enbart pga av att skolan är bra och nu har många familjer flyttat till vårt område så det finns inte plats för alla i kindergarten, eller ja, inte på den skolan vid oss i alla fall. Jeff har på sig 8 lager kläder + sovsäck och filt. Han kör första passet och sen tar jag över. När ni läser det här har Kitty förhoppningsvis fått sin kindergarten-plats säkrad. Just nu känns det lite nervöst!

16 tankar om “Årets mest galna natt…

 1. Shit säger jag bara! Men jag förstår er, det känns viktigt att barnen går på bra skolor redan från början och att det är nära betyder minst lika mycket. Lycka till!

 2. OJ!! Låter verkligen galet… tur ni har så nära och kan se. Hoppas det går bra och att Kitty får plats! Superviktigt med bra skola. Håller tummarna!

 3. Snacka om att man går igenom olika faser i livet – förut köade man för att få bästa platserna på konserter, sen blev det för senaste iPhonen och nu för dagisplats. Undrar om man kommer att köa för att få senaste rullatormodellen på hemmet så småningom? 🙂 Hoppas att det gick bra iaf och att ni inte frös alltför mycket.

 4. Helt galet! Vi bor i Brisbane, Australien och här är det lika galet till dagis, kindergarten och skola. Satte upp min ofödde son i jan 09(han föddes april 09) och vi har fortfarande inte blivit erbjudna plats på det dagiset!(Vi har stått i kö i 2 år!)Till kindergarten(kallas c&k /pre-prep) köar man också en special dag två år innan barnen ska börja, som till konsertbiljetter. Till skolan gäller det också att anmäla så fort som möjligt efter födseln för att vara säker på att komma in på bästa privatskolan. De allmänna skolorna tar in efter catchment.
  Allt detta sätter oerhört press på oss som föräldrar att alltid ligga steget före och ställa i köer för att ens barn inte ”ska missa chansen”!
  Idag började iaf min 4.5 åring skolan, den bästa privatskolan i stan och vi är mkt glada och nöjda:-)
  Lycka till!

 5. Hur bra är de bra skolorna egentligen? Eller hur dåliga är de dåliga? Eller det kanske bara handlar om att barnen ska få rätt kontakter. Galet!

  • Det är väldigt varierande i olika områden! De dåliga skolorna kan vara riktigt dåliga. När det gäller privatskolor kan det säkert handla om kontakter i vissa fall, men inte i public schools där Kitty kommer gå. Väldigt galet!

 6. OMG!!!!
  Det ar ju lika galet dar som i New York!!!! Vete 17 hur vi ska gora om ett par ar. Det ar vid sadana har tillfallen da man langtar hem till kara gamla Sverige dar det enda man behover bry sig om ar narhetsprincipen eller om man vill att barnen ska ga i privat skola. Ja sen finns det ju vissa som man maste stalla sig i ko till nar man fods. Men om man nu inte behover ha barnen dar, ja da er det ju inte allt for krangligt :-).

  Grattis i alla fall till att Kitty kom in :-).

  • Jag vet, verkar jobbigt i New York också, min svägerska håller på att gå på intervjuer med sin lilla 22-månaders nu och oroar sig för att hon inte är tillräckligt social med de andra barnen där, låter jätteknäppt och svårt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s