Dagens shopping

Surfar runt och klickar hem diverse prylar till Kittys 5-årskalas, nu är det inte långt kvar! 2 april går det av stapeln. Hu, just nu är jag väldigt nöjd med att Stella är sommarbebis och åtminstone några år framöver får ha lite lugnare tårtkalas i trädgården på Marstrand… Mycket fixande med det här kalaset! Tigertema har Kitty bestämt sig för (”allt ska vara tiger mamma”) så nu har jag i alla fall ordnat med tigerballonger, tallrikar, klistermärken, goody bags och hmmm, något mer tror jag det var. Nästa vecka ska vi baka tårtor med choklad och vanilj + cup cakes. Pizza till barnen och så kör jag nog på pajer+sallad till de vuxna, inte så originellt men gillar det där att man lätt kan göra dem i förväg…

18 tankar om “Dagens shopping

 1. Originellt är det sista ett barnkalas behöver vara. Barn är glada och nöjda så länge de har varandra att leka med och får något gott att äta, tycker att pizza och sallad låter alldeles utmärkt! 🙂

 2. Låter som att det kommer bli ett jättefint kalas! Får jag fråga om du jobbar som läkare i USA?
  Om man har svensk utbildning (jag är sjuksköterska) är de svårt att få tillstånd att arbeta i USA??

  Tack för en rolig blogg!!

  • Det är svårt och krångligt med tillstånd. Jag har gjort ett av läkarproven och funderar på hur jag ska gå vidare, läkarjobbet i USA är svårt att förena med familjeliv på ett sätt som känns bra tycker jag…

 3. Låter kanon, alltid lite jobbigt med allt fix innan men efteråt är man nöjd att man ansträngde sig. Om du kollar in min facebooksida kan du se bilder från min babyshower jag hade i söndags. kram

 4. Hade just 5årskalas i helgen, puh, nu är det ett år till nästa ( fast däremellan ett 8 års kalas och då har man party!! hjälp).
  Det är jobbigt med kalas, mycket som ska fixas och handlas och bakas, men när barnet sen är nöjd och allt har gått bra då känns det bra, fast visst är det lite skönt när
  de är små och man fortfarande kommer undan med ett litet släktkalas.
  Låter som du ligger bra till i planeringen, lycka till!

 5. Har förstått att det är mkt jobb med kalas;-) Min Stella fyller 3 i år och ska ha sjörövar-tema a la sjörövar-fabbe. Dock vill hon inte ha barn på kalaset utan ”bara” farmor, farfar, mormor, morfar, faster och morbror, works for me;-)

  • Precis så hade vi också när Kitty fyllde 3, hon var supernöjd med att vara enda barnet och inte behöva konkurrera med några andra…

 6. Vilka viljor barnen har, helt otroligt! Och så kan de ändra sig i ungefär samma ögonblick som fått hem alla saker och ska förbereda själva kalaset 😉 Jag är ytterst glad för att Alicia är ett sommarbarn och vi brukar ha kalas utomhus med tillhörande korvgrillning osv, men Oliver, november? Vad gör man då? Jag hoppas att Kitty blir nöjd med tigertemat, ser otroligt fint ut 🙂 Kram Lotta

 7. Åh – ett tips som går hem hos typ alla barn och som skulle funka till tigertema alldeles ypperligt: cake balls eller cake ball pops!

  Mixa ett paket oreos till smulor i matberedare, sen i med ca 75-100 g cream cheese (beroende på hur kladdig man vill ha degen) och mixa till deg. Forma till bollar (om smeten är för lös först så låt den stå i kylen ett tag) och om du vill göra ”pops” så sticker du i en klubbpinne eller dylikt. In med bollarna (igen) i kylen så de bli kalla. Smält mjölkchoklad i micro eller över vattenbad och rulla bollarna i det. Låt rinna av lite grann innan du antingen sätter klubborna i ett glas (fyllt med t ex strösocker så att de står ”individuellt”) eller minimuffinsformar/tryffelformar (om man gör cake balls). I vanliga fall skulle jag dekorerat med lite strössel här men eftersom det är tigertema skulle jag poppa in dem i kylen tills chokladen stelnat och sedan göra gula ränder på bollarna med antingen gulfärgad kristyr eller gulfärgad vitchoklad. Voila!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s