Augustigott

Augusti är persikosäsong här, det finns väl nästan ingen godare frukt än en perfekt mogen persika? Fantastiskt goda blir de även bakade i ugnen, smaken blir liksom ännu starkare. Jag bara skär i halvor och strör över hackad mandel och lite råströsocker. In ugnen 200 grader, ca 15-20 minuter. Igår åt vi persikorna till efterrätt med vaniljglass till och idag blev de frukost med lite grekisk yoghurt. Jag tror faktiskt att jag får göra en omgång ikväll igen…

Bredvid persikorna ligger en gammal Bon Appetit som jag hittade när jag rensade i kokbokshyllan. Åh vad mycket gott det var i den tidningen, är inte omslaget härligt?

Annars händer spännande saker här, i tisdags skakade hela huset till, jovisst, min alldeles första jordbävning. I helgen ska visst orkanen Irene komma hit. Och vi som planerat campingtur med en av Kittys klasskompisar. Sova i tält med en tvååring (och resten av familjen då) i ösregn och storm är väl inget man längtar efter direkt…

10 tankar om “Augustigott

  1. Det ser jättegott ut med persikorna, måste absolut provas! Låter däremot inte så bra alls med orkanen, läste i kväll om evakueringsplanerna i New York och jag hoppas verkligen att Irene inte ställer till med alltför stor skada!

  2. Testade persikorna ikväll och det blev verkligen smarrigt! Så enkelt och så gott! I brist på råströsocker valde jag att ringla över lite sirap och det funkade det med. 🙂

    • Åh vad bra! Ja, sirap, farinsocker el muscovadosocker är säkert perfekta alternativ. Ska nog testa med sirap för att variera mig lite 🙂

  3. Ah gott, ska hem och prova! Det var ett tag sedan jag var inne pa bloggen och vad glad jag blev nar jag sag en hel rad med inlagg:)
    Stor kram till er all

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s