Allt lugnt

Och så är den stora stormen över… Massvis med regn, några nedblåsta träd och grenar, värre blev det inte just här hos oss. Skönt! Måste säg att det kändes lite läskigt vid halvelva i lördags kväll när teven plötsligt började blippa varningssignaler om ”tornado watch” – och att man gärna kunde gömma sig i en garderob… Men sen blev det inte så mycket av det trots allt. Vi satt förresten och såg Win Win, en film jag verkligen kan rekommendera!

Stella och jag tog oss en tur ut i regnet på lördageftermiddagen. Jag tycker det är mysigt att vara inne men en hel dag klarar jag bara inte! Och barnen blir ju lite smått galna och rastlösa också… Med regnkläder på är det rätt roligt att plaska i vattenpölar ett tag. Dessutom passade vi på att skaffa batterier till ficklamporna i vår närmsta affär. Batterihyllan var nästan tom, vatten på flaska var också i stort sett slut!

Nu kör vi igång en ny vecka. Här sysslar jag med höstplanering för fullt. Kittys aktiviteter ska kluras ut och anmälas till etc. Nästa vecka ska hon få rör i öronen också, vi har avvaktat länge eftersom hon inte har öroninflammationer utan bara vätska i öronen, men nu när hon ska börja skolan måste hon faktiskt höra ordentligt! Ska bli intressant att se hur stor skillnaden blir och skönt att få den där operationen avklarad. Usch… En lätt och snabb grej, men hon måste ju sövas och det kan vara lite läskigt.

Hoppas ni har en bra måndag, här i Philadelphia skiner solen!

13 tankar om “Allt lugnt

 1. Hej Amy! Jag har samma problem med min gosse. Men de vill avvakta med rören eftersom det nästan bara är problem när han är förskyld. Är detta vanligt tro?!
  Ser fram emot en ny höst med roliga inlägg från dig. Nu är det snart ett år sedan jag var i USA sist, längtar tillbaka! Kram

 2. Hej JW! Inte så ovanligt tror jag, för Kitty har det liksom aldrig gått över mellan förkylningarna och alla hörselundersökningar sen 4-årskontrollen har visat på nedsatt hörsel 😦 Jag ville gärna avvakta så länge det bara gick (för så småningom växer det bort!) men nu har det gått närmare 1,5 år och ingen bättring, buhu… Ser fram emot att blogga i höst! Hoppas det blir en USA-resa för dig snart, kram!

  • Verkligen skönt! För oss blev det en mysig helg 🙂 Ja, åh, nu kommer äntligen ”höstvädret” som ju är som perfekt svensk sommar… Kul att du gillar min nya design!

 3. Imorgon blir det tredje besoket pa fem veckor for oroninflammation pa min sex manaders.. Usch, vad det ar jobbigt! Inte for mig, utan for lillen som har sa ont. Pratade med en kollega och hennes flicka fick ror inopererade vid sju manader. Hua!
  Vad kul att du ar tillbaka och bloggar, har saknat dina inlagg! Kram fran Greensboro!

 4. Hej Amy!
  Min dotter Mathilda fick efter otaliga öroninflammationer rör insatta vid 18 mån ålder (hon fyller 2 i nov). Skillnaden blev total! Talet lossnade och hon har inte fått någon mer öroninflammation sedan dess (annars gick det alltid ut i öronen när hon var förkyld)! Inte för att jag tror att Kitty har problem med talet eller så, men rören kan verkligen göra skillnad. Lite läskigt var det när de sövde henne, men hela proceduren är över på ca 5 min — skönt!

  Lycka till och hoppas Kitty blir hjälpt!

  Hälsningar från Austin

  • Åh, skönt att höra att det gick så lätt! Kitty pratar ofta väldigt högt – misstänker att det kan bli bättre efter rören, spännande…

 5. Hej Amy!

  Mysigt att du är tillbaka! Här sitter jag och har just lämnat min lille kille på dagis för första gången… Kan inte riktigt koncentrera mig på någonting märker jag. Tänk vad de blir stora fort, de små sötnosarna. Lite höstplanering ska jag nog också försöka mig på i alla fall, nu finns ingen återvändo, vardag och rutiner är det som gäller! Faktiskt ganska skönt ändå efter en lång sommar. Apropå rutiner… träningen vill jag verkligen dra igång ordentligt nu. Såg en bild på dig i Ebbas blogg, oj vad fit du är 🙂 Skulle vara roligt om du ville dela med dig lite av dina träningsvanor, inspiration är alltid kul!! 🙂
  Hoppas allt går bra med Kittys operation.
  kram från Gbg

  • Hejsan! Visst är det en knäpp känsla det där… När man har lämnat dem för första gången och det känns lite som om man glömt något! Och så funderar man på vad de hittar på där på dagiset alldeles själva 🙂 Åh, ska absolut skriva om mina träningsvanor, håller just nu på att komma igång med springandet på riktigt, och det är hög tid eftersom jag ska springa ett halvmaraton tillsammans med min springkompis om tre veckor, hu… Kram

 6. Vi valde att lämna huset vi hyrde på Cape Cod och åkte till Boston istället. Och det var väldigt tur – här kändes det mest som en vanlig höststorm medan det var översvämningar, nedfallna träd och strömavbrott på the Cape. Och inte minst, huset närmast vårat drabbades av en gasexplosion och brann ned!

 7. Jag hade mycket problem med öronen och mycket öroninflammationer som barn och fick rör inopererade, gick jättebra! Jag har en hörselnedsättning och bär hörapparater men det är genetiskt och inte ett resultat av rören/öroninflammationerna. Även min frisörs lilla pojke fick nyligen rör och det har också gått jättebra. Så det går bra för Kitty med! För mig var just narkosmomentet lite obehagligt men det går ju snabbt över och sen sover man så gott så. Fick lite panikkänslor när jag vaknade men det gick snabbt över när jag insåg att jag fick glasspinnar och saft på sjuksängen 🙂 Åt lite för mycket dock och kräktes i bilen hem hehe men sen var allt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s