Skumma människor

Sådär varannan vecka (i alla fall nu när bloggen är lite mer igång) så får jag ett mail i den här stilen från den där Estetica/Sapere Aude/Tina – hon kallar sig ju rätt många namn. Så himla konstigt att man orkar hålla på sådär! Jag har väldigt svårt att förstå vad hon får ut av det. Nu börjar det visst snurra till sig också för hon råkade skicka till fel emailadress och fick forwarda och dessutom är det ju Ebba som läst juridik och inte jag, oh well…

Ikväll är det premiär för en ny reality show, H8R, som visar kändisar som träffar sina ”näthatare” i verkligheten, kan nog bli lite kul! Nu måste det väl i och för sig vara en speciell typ av ”haters” som ställer upp i TV såklart, inte de som bara vill gömma sig bakom datorn. Roligt apropå näthat, Tina Feys ”acceptance speech” på Golden Globes 2009 (hjälp, var det 2009, känns som igår, iii vad tiden går snabbt!)

27 tankar om “Skumma människor

 1. Förresten, hon har visst blivit snällare med tiden, det här mailet gör mig inte så mycket, värre var det när det blandades in antisemitiska åsikter etc. Det tycker jag inte är ok!

 2. She clearly missed me when she was looking through the sophög! I’ve wasted both UK AND Swedish tax-payers money. I mean, I got the free version of the TISUS certificate in Lund (tack vare svenska tax payers) and I’m totally writing this comment in English. As I sit unemployed. Waiting for a job. So I can save up for an MA that will probably lead to further unemployment. In a subject completely unrelated to my BA that the UK tax payers so graciously ”pbought” for me. 😀

 3. Även om man vet att det är en knäpp person måste det vara obehagligt att få såna mail. Antar att mailen skickas från olika adresser så att det inte räcker med att blocka? Skräpkorgen är var de hör hemma. Kul att du bloggar lite flitigare igen förresten, ingen bloggar så trevligt som du!

  • Tack Sofia, vad roligt att höra! Ja, det känns ju lite konstigt med de där mailen. De brukar skickas från en del olika adresser, men ska nog bli bättre på att blocka.

 4. Hejsan!

  Jag tycker att du har en alldeles underbar blogg med harlig energi och fin syn pa livet. Jag vet att det kan ta sin lilla tid att klara alla board exams -de proven ar nog de tuffaste proven man kan ta -och sen fixa residency. Jag ar en svensk/ameriansk medicin student och du ar en forebild for mig! Tack for att du fortsatter att dela ditt liv pa bloggen aven fast det finns sa manga intelligens befriade, bittra & onda manniskor som inte har nagot battre att gora med sin vardag an att skriva spydiga emails och kommentarer. De lever et sorgligt liv, sa ta inte at dig!

 5. Håller hon på fortfarande…? Jag hade nästan hoppats att den där personen hade skaffat sig ett eget liv vid det här laget men så var det tydligen inte.

  Jättekul att din blogg har kommit igång igen efter sommaren!

 6. Karre jisses, någon har för mycket fritid. Jag tycker i allafall att du är grym och hoppas inte att någon knäppis sätter stopp för ditt bloggande.

 7. Du har en jättefin och mysig blogg som man blir så glad av att besöka! Hoppas att du kan låta bli att bry dig om såna knäppgökar!

 8. Bra du out:ar henne! Jag förstår inte heller vad man får ut av att maila sådana förvirrade och ointelligenta mail. Lite konstigt att prata om etik och moral när man ägnar sig åt trackassering själv…

  Hälsningar från Oslo där jag sitter med min svenska skattebetalda utbildning och tjänar norrmännen istället 😉

 9. Hej Amy!

  Vad ledsen jag blir att denna person fortfarande håller på.

  Att man inte kan focusera sin energi på något annat.

  Kul att du är tillbaka!

  Kramar Maysan

 10. Tänk att hon fortfarande håller på. Häromdagen när jag satt på spårvagen satt det en mycket märklig kvinna bredvid mig, tankarna gick direkt till den här Torkelsson. 🙂

 11. Det där är väl samma person som Ebba skrev om i Expressen? Jag tycker att ni borde kontakta hennes arbetsgivare eftersom ni visste hennes namn och vem hon jobbar för och informera dem om vad deras anställda sysslar med. Hon sitter säkert och stalkar folk från jobbet på arbetstid (och antagligen betald med skattepengar :).

 12. Asa – eller hur. Speciellt med tanke pa att denna sjuka manniska faktiskt har kontaktat Ebbas arbetsgivare sa skulle jag ialla fall ha svart att lata bli. Man far val tanka att det ar synd om henne, att hon ar sjuk. Men det ar svart att tanka sympatiskt om en manniska som har hatiska, anitsemitiska asikter om en liten fyraarig flicka.

 13. Visst är det så märkligt det här! Åsa, japp, det är samma person. Jag vet inte riktigt var hon arbetar men du har faktiskt helt rätt. Hon har ju kontaktat Ebbas chefer på SVT om och om igen… Caroline, ja, det är svårt! Hon måste ju vara en sjuk människa, men ändå…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s