Snart är det dags

På söndag blir det spännande, då ska jag och min springkompis springa Philadelphia Rock’n’Roll 1/2 Marathon. Vi anmälde oss i våras för att ha ett mål att jobba mot så att vi skulle kunna hålla uppe springandet över sommaren, trots att vi inte kunde springa tillsammans. Hmmm, det gick väl sådär för mig. Visst, en hel del promenader runt ön på Marstrand blev det, men efter att ha haft springsällskap hela våren kändes det så himla trist att springa ensam. Nu har vi i alla fall kommit igång bra igen under månaden jag varit tillbaka i Philly. 16 km fixade vi lätt (nej, nu överdriver jag, helt lätt var det INTE…) i söndags, en liten runda igår och så blir det nog mest vila och kanske en yogaklass fram till loppet. Känns som ett ganska bra upplägg.

I oktober förra året sprang vi ett skogslopp, höstigt och härligt!

Att ha en träningsdate med en kompis två dagar i veckan, tidigt på morgonen, är verkligen absolut bästa sättet att hålla uppe träningen för mig. Vi har trevligt och pratar medan vi springer. När väckarklockan ringer vid 6:15 känns det motigt, men det är bara att gå upp om man vet att någon står där och väntar – jag är en sån där plikttrogen typ. Kläder+skor+annat jag behöver ligger i en prydlig hög bredvid sängen så det är bara att hoppa i. På vägen till vår mötesplats köper jag en Starbucks-kaffe och promenerar sista biten med en bra bok i lurarna. Perfekt sätt att starta dagen!

Förutom de två springrundorna försöker jag få till 2-3 ggr styrka/pilates/yoga med Jillian, Jackie eller någon annan nere i källaren. Visst är det roligare att gå på klasser (saknar speciellt dansklasserna!) på ett gym, men det är oslagbart snabbt och praktiskt att kunna skippa alla transporttid och väntetid. Jag köpte en groupon-deal (så bra, 10 klasser för nästan ingenting!) på ett yogaställe i stan så under hösten hoppas jag kunna komma dit kanske varannan vecka, vi får se…

Kör ni igång med träning också nu i höst? Något alla pratar om här är CrossFit, skulle vara intressant att testa! Har ni hört om det?

5 tankar om “Snart är det dags

  1. Så dyktig du er! Jeg sprang 10 km på et løp i Oslo i juni, og funderer på å melde meg på halvmaraton til våren. Som du sier, er det en fin motivasjon for treningen fremover 🙂 Har aldri hørt om CrossFit før, men ut fra linken din virket det jo spennende!

  2. Efter att ha tittat på CrossFit Games igår kväll blev jag också sugen på att testa. Såg att det fanns flera klubbar i Philly och bla. en i KoP. Men lite dyrt var det, ca $120-150/månad. Får se hur det blir när vi flyttar tillbaka till Philly-området. Lycka till med loppet!

  3. Vad häftigt! Min tanken, när jag gick till din blogg precis nu, var att fråga dig hur ditt träningsschema ser ut under veckorna. Och så ser jag det här inlägget.

    Tack för en trevlig blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s