Nej men titta!

Plötsligt står jag framför en burk svensk lingonsylt i vår rätt så opiffiga närmaste mataffär, klart jag var tvungen att köpa den… Måste ju variera mina tillbehör till köttfärslimpan, eller hur?!

20111115-114436.jpg

13 tankar om “Nej men titta!

 1. Grattis 🙂 den ser ju tom ut att vara till helt ok pris för att vara en exotisk importerad produkt. Hittad en amerikansk producerad lingon sylt på Kroger en gång för flera år sedan men den innehöll på tok för mycket socker – lingonsylt skall ju inte vara som jordgubbssylt…

 2. Se där, det måste ju kännas aningen otippat. Jag vet själv hur det är att vara svensk i utlandet, gissa om vi gick bananas när vi hamnade i en svensk mataffär i Spanien, aldrig har jag uppskattat svenska matvaror förr som då. 🙂

 3. Åh vad kul för dig! Lingonsylt eller ännu hellre rårörda lingon är ju nästan ett måste till en del klassiska svenska rätter som tex köttbullar, raggmunkar med fläsk, Wallenbergare etc.
  Me sen finns det en rätt som många envisas med att servera lingon till som jag inte alls tycker att det passar till, nämligen stekt strömming med potatismos.
  Usch nej. Big no no!
  Jag älskar strömming och sill i alla dess former, men till stekt strömming vill jag bara ha lite skirat smör, lite persilja och potatismos.
  Än en gång grattis till ditt lingonfynd 🙂

  Kram Mrs G

 4. Åhh vad lyxigt!!!Jag åker nästan alltid till IKEA för matshopping. Handlar alltid lite inne på IKEA men huvuddelen av mina pengar läggs på svenska matvaror. Brukar bli 10-12 burkar lingonsylt(äts till morgongröten och flingorna här).

 5. Blir också så glad då jag hittar svenska produkter i Toronto där jag bor. Speciellt nu när IKEA inte längre säljer svensk mat. Vet inte om ni har en stark SWEA-avdelning, men här i Toronto håller SWEA varje år en julmarknad med massor av svensk mat. Förköper mig alltid på knäckebröd, vaniljsocker, glögg & smörgåsrån. 🙂

 6. Ingen SWEA-julmarknad här, men svenska muséet i stan ordnar. I år blir det jul hemma i Sverige så då får jag passa på att frossa i julmust och allt annat + ta med mig vaniljsocker, pärlsocker osv tillbaka 🙂

  • Du får se till att de drar igång en! Vår Toronto-avdelning har precis klarat av vår julmarknad den här helgen. Massa jobb men samtidigt väldigt roligt! Har köpt både gravlax, gravlaxsås, knäckebröd & torrjäst (får aldrig till det med jästen här) – nu känner jag mig helt rik! 🙂 Däremot är jag inte så sugen på köttbullar efter den här helgen, var ansvarig för köket & portionerade ut flera hundra laddningar…

 7. Hej! På Ikea finns det svensk sylt, det är bara det att Ikea kör med privat-label. Trist tycker jag, för det är min man som tillverkar sylten 🙂 Förr hade vi Hafi’s ettiket och det var så roligt, då kunde vi dema sylten själva och fick bland annat träffa en massa trevliga svensk-ättlingar.
  Mycket trevlig blogg.
  Ha det gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s