Första advent!

Men hjälp vad tiden går snabbt… Hoppas att ni haft en härlig adventshelg. Kitty och Stella fixade pepparkakshus idag, fint tycker jag 🙂

20111127-203325.jpg

10 tankar om “Första advent!

  1. Det här var VÄRLDENS enklaste pepparkakshus, ett kit från CVS, det kom med glasyr i en påse och en speciell bricka som man bygger huset på så att det står riktigt stadigt. Det enda som inte var bra var att godiset inte räckte, men det ordnade vi lätt med några extra påsar!

  2. Härligt med de svenska flaggorna. Jag är intresserad av tvåspråkighet och undrar om dina barn lär sig svenska? Förstår de svenska? Pratar de svenska? Finns hemspråksundervisning (nu är väl kanske inte svenska dina barns hemspråk men du förstår kanske vad jag menar)? Hur ser man på tvåspråkighet i USA?
    /Elin

    • Hej Elin! Visst lär de sig svenska, för mig känns det helt otänkbart att de skall växa upp och inte kunna känna sig ”hemma” i min svenska kultur. Sen måste jag erkänna att det är mycket svårare än vad jag trodde… Man får verkligen kämpa för det. Jag pratar bara svenska med dem och läser svenska böcker varje kväll. Kitty gillar att titta på alla Astrid Lindgren-filmerna! Men runtomkring dem är det ju väldigt mycket engelska så när vi inte varit i Sverige på ett tag pratar Kitty mindre och mindre svenska tyvärr. Vi försöker att vara i Sverige 2 månader på sommaren och så över jullovet. Det blir ganska mycket tid ändå. Speciellt roligt i somras var att Kitty nu är tillräckligt stor för att skaffa egna kompisar att leka med, det var väldigt bra för språkutvecklingen. Alla här är väldigt positiva till tvåspråkighet och kanske är det eftersom vi bor nära ett universitet och det är vanligt med två eller fler språk. I Stellas dagisgrupp är det bara några få som inte har minst två språk. Oj, nu märker jag att detta blir ett långt svar, får nog lägga upp det som ett inlägg också för det är en del som är intresserade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s