1 december!

Hjälp, stressigt värre här just nu, ibland känns det som om dagarna är extra korta på något sätt och de försvinner innan man hinner något alls – pust! Har inte ens fixat adventskalendrar i år och nu funderar jag på om jag är en hemsk mamma… Presentkalendrar ska vi inte ens tala om! Men jag kanske kan gå förbi mataffären och hitta en överbliven chokladkalender till Kitty. Stella gillar inte choklad, hmm, finns inte så många andra kalendrar här! Men äsch, julmys kan vi ju ha utan kalender också, får nog bli pepparkakor och klementiner till hela familjen ikväll.

20111201-091247.jpg
Förresten, igår på ett café i Philly, kunde inte låta bli att skratta åt de här pottorna… Insåg rätt snabbt att de nog var hundvattenskålar, eller vad tror ni? Det där hjärtat får ju mig att tänka på utedass i alla fall! Nej, back to work. Hoppas att ni alla ser till att julmysa lite idag och ta en paus i vardagsstressen! Ibland måste man strunta i att huset är stökigt och allt sånt…

9 tankar om “1 december!

 1. Pottor!! Det var det roligaste idag!! Jag tror säkert du fortfarande kan hitta en chokladkalender till Kitty. Usch, jag gillar inte de där presentkalendrarna… Vi har en och i år lovade jag mig själv att inte köpa en massa dumma leksaker som går sönder samma dag eller som är helt ointressanta bara för köpandets skull, så jag fyllde med små (med betoning på SMÅ) godisbitar istället. Det är OK, bara för att man missar första steget i julstressen så är man ingen hemsk mamma! Många kramar från Eva i NY.

  • Bra ide! Så slipper man packa in massa små paket också, i alla fall om man har en kalender med fickor på… Och det skulle funka för Stella som inte gillar choklad också. Tack 🙂 Kramar

 2. Vi brukar inte ha presentkalendrar med en massa paket i. Tycker att det räcker med julafton 🙂 det blir tillräckligt mycket saker ändå 🙂 En chokladkalender brukar mina barn få men i år åt lillebror upp det mesta av innehållet i storasysters kalender…

 3. Du kanske kan be någon hemma i Sverige att skicka en Bamsetidning till er – så får ni en kalender med den. Blir ju visserligen lite fördröjning, men det minns jag inte som något problem när jag var liten. 🙂 Bara extra kul att få öppna lite fler luckor! I annat fall kan ni ju ha en riktigt adventskalender, dvs du kan ge barnen en liten present eller göra något extra roligt (baka, pyssle, åka skridskor) varje söndag (gör ju inget att du missat första advent när de är så små).

   • Testa att göra små tittskåp/landskapsscener. Väldigt roligt för både barn & vuxna. Andra bra tips är att göra små böcker tillsammans, eller varför inte spela in Kittys favoritsaga på ett band – så kan ni ge det till Marianne som julklapp.

 4. Det är klart du inte är en dålig mamma för det!! Dessutom är det ju bara den 2:e… Kanske kan Ebba el. dina föräldrar skicka TV-kalendern så kan de öppna till Julkalendern på SVT Play (om den finns)?! Bättre än choklad! 😉

  Ang. pumpasoppan så står det i originalreceptet ”en stor butternut squash på ca 1½ pound” vilket väl är knappt 700 g. Jag köpte en delad 1/4 på drygt 800 g så jag antar att det måste vara en vanlig ”halloweenpumpa” och det andra squash? För hela hade nog vägt över 3 kg!! Och då hade det blivit en ganska dyr soppa…

  Har iaf gjort den nu och jag tycker den blev bra (vet ju förstås inte hur den ”ska” smaka). Är butternut sötare än pumpa kanske? I brist på grönkål tog jag spenat, det enda gröna jag hade hemma, men det gick det med! Apropå muskotnöt/nut meg, är det det man har i eggnog på julen eller blandar jag helt ihop det?!

  Och apropå julkalendrar så minns jag att jag en gång tipsade om favoriten ”Trolltider” som gick när vi var små, i ett inlägg om julkalendern det året (minns du säkert inte). Gissa vad? Jag hittade alla avsnitten på Youtube ifall Kitty vill se! Bra syssla på flyget till Sverige kanske så kan hon berätta om de små trollen för lillkusinen sen! 🙂

  Här är länken: http://www.youtube.com/results?search_query=trolltider&oq=trolltid&aq=0&aqi=g3&aql=&gs_sm=c&gs_upl=236278l240365l0l244421l8l8l0l0l0l0l281l1871l0.1.7l8l0

  Är det mörkt redan vid 4 i Philly också? Trist. Tack för receptet! Får man pumpa över kan man ju göra dina pumpamuffins! (Ursäkta om det blev lite långt.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s