Den ultimata lördagen

Enligt Kitty hade vi en helt perfekt dag i lördags. Pannkaksfrukost på hennes skola (fundraiser) och därefter massor pulkaåkning med grannbarn. Efter lunch kom ett litet svenskgäng över och barnen bakade kokosbollar (Kitty kallar dem så eftersom Spöket Laban gör det, några rullades i kokos och några i pärlsocker…). Åh, det blev faktiskt riktigt gott! Leilas recept. Vi mammor drack kaffe och åt chokladbollar (det är nog det jag oftast kallar dem!) medan barnen lekte i källaren. Det lekrummet har verkligen blivit husets mest praktiska rum nu…

Full fart i köket!

 

9 tankar om “Den ultimata lördagen

 1. Sånne sjokolade-boller pleide jeg å lage da jeg var liten, men da kalte vi dem pinlig nok neger-boller.. Sjokolade-boller er nok litt mer korrekt ja 😉

 2. Kul att baka med kompisar!
  Nu blir jag nyfiken på ditt amerika-liv:
  Fundraiser, betyder det att skolan ordnar välgörenhetsaktiviteter? (i vår skola här i Sverige har vi en skola i Indien som vi alltid samlar till, hur funkar det hos er?)
  Svensk-gäng, pratar barnen svenska med varandra då? Eller gör mammorna det? Hur funderar du kring tvåspråkighet?

  • Jättekul! Och det här blev så lagom för barnen också, de kunde sitta och rulla, till och med Stella fick ihop några små bollar (hmm, eller någon slags pluttar i alla fall). Kitty går på en public school som inte har så mycket pengar till extra aktiviteter (konstlärare, utflykter, musiklärare t ex) så föräldraföreningen ordnar fundraisers för själva skolan faktiskt. Dessutom ordnar skolan en del välgörenhetsaktiviter för fattiga i vårt område också – samlade in mat till Thanksgiving-middag för hemlösa, jackor inför vintern etc. Bra att barnen får lära sig att hjälpa andra tycker jag!

   Ja, vi mammor pratar absolut svenska och njuter av det, barnen blandar vilt, men jag märker att det i alla fall blir svenska när de pratar med mammorna/när mammorna är där, men när de leker själva i lekrummet blir det mycket engelska. Åh, jag satsar verkligen på att lära Kitty och Stella svenska, det känns jätteviktigt för mig att de kan! Språket hänger ju så mycket samman med kulturen och jag vill att den svenska kulturen också känns ”hemma” för dem. Det är faktiskt mycket svårare än jag trodde så man får verkligen kämpa för att de ska behålla språket!

   • Jättespännande att höra andras åsikter och erfarenheter med tvåspråkighet. Jag har bott i USA i snart 14 år och väntar våra första barn (tvillingar) till Mars. Jag kan tycka att det känns jobbigt att barnen kommer att bli ”amerikanska”, det blir nog så även om man vill att de ska behålla den svenska kulturen och språket, och också få en svensk identitet. Vad jag har läst om detta så är det just att det tar mycket arbete att ”lära” barnen svenska (och att man inte får vara lat och prata engelska bara för att det känns lättare ibland!).

    Tack för en bra blog! Även fast du inte uppdaterar så ofta så gillar jag att läsa om ditt liv. Tack!

    Jessica i Sacramento

 3. Smaskens… ett tips som jag börjat med på sistone är att först blanda alla torra ingredienser och sedan tillsätta smält smör. Man slipper smörklumpar och arbetet med att finfördela dem. nackdel att det tar ca 1h för ”smeten” att svalna.

  Vi bygger lekrum i källaren nu till killarna. Jag har stora förhoppningar… Sköt om er!

  • Bra idé! Man kan ju faktiskt förbereda innan bakgänget kommer. Nu fick barnen hjälpa till att hälla i ingredienser men det ledde till några små katastrofer – Kitty kunde absolut inte acceptera att hon inte var den som fick hälla i allra först, grrrr…

   Härligt med lekrum, det är så bra!

 4. Å det vore så spännande att se mer av ert hus! Som nybliven husägare suger jag i mig allt överallt ifrån 🙂 Om inte du vill visa bilder kanske du typ skulle kunna göra en liten skiss över planritningen?

  • Jag ska visa lite, vi är verkligen inte så husfixiga, önskar att jag var mer inredningspiffig men det känns som att det alltid är tusen andra saker som ska fixas först! Grattis till huset 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s