Påsk

Nog godissäsongen jag gillar bäst här! Alla klassiker (M&Ms, Reeses, Snickers…) kläs i pastellfärger – så gulligt. Annars öser regnet ner här idag, bu…

20120229-143226.jpg

11 tankar om “Påsk

 1. Visst är det härligt med allt påskgodis, brukar köpa på Dylan’d Candy Bar men går mest dit för att beundra;-). Nej idag känns det då inte som vår. Oh, well, mars imorgon, tjohoo!

 2. Hej Amy!

  Du, jag har en lite fundering som jag tänkte att du säkert har erfarenhet av. har inget med choklad att göra haha. Jag har en liten tjej, 6 månader och jag funderar lite på hur det kommer bli när hon går från att amma till välling. för det är ju vad jag är van dit. att barn dricker välling. men här i canada (och säkert usa också) rekomenderas komjölk när barnet slutar amma. Har dina barn druckit mjölk eller går det att få tag på välling på den här sidan ab jorden? vore super att få någon annan svensks syn på det. välling är ju liksom en del av vår kultur känns det som haha kasnke inte men njaa..vore toppen om du har lust att dela 🙂

  • Hej Victoria! Ja, jag var kanske lite knäpp men lassade faktiskt över välling hit till USA för Stella, tycker det är så himla bra med välling – mättande och näringsrikt. Sen drack hon det inte så länge och det var ju bra för det blev lite jobbigt att importera – hon slutade sommaren hon fyllde två.

   Komjölk ska inte ges som dryck förrän barnen fyllt ett ungefär, den innehåller inte tillräckligt mycket järn, men från 6 månader kan man ha lite mjölkprodukter i mat, till ex sås, eller lite yoghurt blandat med mosad banan. Många här ger gröt som vällingalternativ, alltså en tallrik gröt innan läggdags istället för välling, det är ju inte dumt, fungerar bra som frukost också. Sen kan man till exempel ge en flaska ersättning/formula innan läggdags också istället för välling. Åh, roligt med 6 månader, då är det dags för den första maten nu, Stella älskade att äta när hon kom igång! Jag fick dåligt med mjölk till henne när hon började sova längre på natten runt 4-5 månader så hon var nog glad över att kunna få äta sig riktigt mätt…

   Hoppas allt går bra med din lilla flicka, fråga på om det är något du funderar på, jag tycker det är så roligt med alla såna här barnfrågor!!!

   • Åh tusen tack för att du tar dej tid att svara på det här! har funderat så länge! jag ska nog inportera lite välling när jag åker hem i sommar. så jag har på lager! haha
    ja alice har börjat äta lunch nu, sötpotatis och lite gröt har hon provat också. blir ärtpure nästa 🙂 så himla kul!

    tusen tack igen!

 3. Vad sugen jag blev på godis nu. Tur att M&Ms numera säljs i Sverige. Det var mitt favorit godis under mitt år i USA. Jag ser fram emot att få bläddra i din och din systers bok. Såg en kommentar här innan om välling och mjölk. Båda mina döttrar har ätit ersättning istället för att ammas. Och ersättning är ju det alternativ som finns när man inte kan amma. Huvudingrediensen i ersättning är mjölkpulver = mjölk. Det märktes väldigt väl då min äldsta är laktosintolkerant. Hon reagerar likadant på vanlig mjölk som hon gjorde på ersättningen. En liten parentes till dig som skrev den förra kommentaren.

  • Hej Jenny! Oj, nu läser jag din kommentar efter att ha just svarat ovanför, precis, ersättning kan man ta mellan amningen och innan de är stora nog för mjölk, ersättning innehåller mer järn än vanlig mjölk vilket de små behöver! Ja, tur att man kan få tag på M&Ms överallt nu 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s