Höga ska de vara

Apropå de höga amerikanska tårtorna, såhär ser det ut i tårtdisken i en av mina favoritmataffär här i Philadelphia! Här står Kitty och spanar in tårtorna. Jag gillar de små minitårtorna, en sådan hade vi till Ebbas födelsedag nu i februari. Titta förresten på den här fina ”Red velvet”-minitårtan, de amerikanska tårtorna brukar ju dessvärre inte vara speciellt goda men ”red velvet” kan faktiskt vara väldigt gott. Om (!) vi gör en kokbok till så ska jag försöka ta fram ett bra recept på denna med rödbetor i, jag gillar ju att ”smyga” in lite nyttigheter i mina recept.

6 tankar om “Höga ska de vara

 1. Haha! Du tänkte precis säga det. Jag har alltid blir lika besviken när jag köpt bakverk i USA.. Ser nice ut men smakar syntet 😉

 2. Jag måste säga att jag blev grymt besviken på Magnolia Bakerys cupcakes som jag testade när vi var i NY i februari. Jättefina, men….smaklösa, ja förutom socker då. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig, men en smarrig kanelbulle slog detta med stor marginal.
  Så fina, men kanske ett litet bevis på att snyggt inte alltid är bäst 😉

  Tårtor har jag inte provat i USA, men i Thailand är det exakt som du beskriver, otroligt vackert, men inte heller speciellt gott.

  Tänk, vilken att det finns så enkla, men smarriga saker som jordgubbstårta med lite råröda, färska bär och vaniljkräm som fyllning, garnerat med mängder av solvarma, färska, svenska gubbar. Mums!!

  Ha en fin fortsatt dag!
  / Anna

 3. Åh! Jag fullkomligt älskar tårtorna i USA. Frostingen… Mmmmm.. Vi åker till Florida om tre veckor, och jag kan knappt bärga mig. Allt artificiellt som jag ska smäcka i mig…. Twinkies, tårtor, cinnabon rolls med extra frosting, Fruit Loops, AppleJacks, PopTart, Äpple och kanelvåfflor i brödrost, med sirap. Såklart. IHOP… Herregud som jag längtar.. =D. Fast efter en vecka kommer jag väl längta efter min egenrostade müsli med Keso…
  Sen ska jag givetvis shoppa ihjäl mig. Håller på med långa listor hemma. Så kul! Ha en skön tisdag!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s