Påskklänningar

20120405-213525.jpg

Här i USA är extrafin påskklänning för småflickor på påskdagen tradition. Promenerar förbi skyltfönster på väg hem från kvällens kurs och det är klänningar överallt! Vet inte om jag har blivit alldeles amerikaniserad men de här var ju faktiskt väldigt söta… Fast jag har alltid lite svårt att slå till på den där extrema finhetsgraden som man bara kan ha på kalas. Om det är lite mindre fint kan man liksom dra på klänningen med en kofta och sandaler en ganska vanlig dag också!

Har ni funderat på speciella påsk-outfits till era barn? Eller förresten, de kanske ska vara påskkärringar? Åh, det är ju så gulligt men jag får nog inte till det i New York på lördag…

3 tankar om “Påskklänningar

  1. Haha! Ja du kanskehar blivit påverkad, det blev jag själv när jag bodde i USA, vi har precis flyttat hem till Sverige och även om jag också tyckte jag undvek de värsta prinsessklänningarna, så har mina två yngsta (snart 1 och 2 1/2) betydligt mer fina klänningar i garderoben (och får ofta kommentarer på dagis att de är ”finklädda”) än min äldsta dotter (10) hade när hon var liten. Just detta med en s k ”bow” på allt även t shirts tyckte jag var så himla fult, men nu har jag sett det här på Lindex och HM. Ett märke som jag fastnade för i USA var Naartije, som är från Sydafrika, men jag hittade affärer i Kalifornien. Jättefint! Mina tjejer har idag svarta plyschklänningar från Lindex!

  2. Du har nog blivit lite amerikaniserad. ;P
    Det är lustigt det där, hur fort man faktikst blir påverkad utan att tänka på det.
    När jag var au pair var det lustigaste och töntigaste vi visste att min kompis au pair-mamma gick på manikyr och pedikyr och att både hon och min familj hade städerska var helt oerhört.
    Ett halvår senare var det det mest normala man kunde tänka sig. Ungefär. Ja, men du fattar! Man påverkas utan att ens tänka på det.

    Jag tycker du skall klä ut flickorna till rediga, rejäla svenska påskkärringar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s