Boktips – Fia och Ellen

Stellas favoriter

När Kitty var i Stellas ålder älskade hon de här två böckerna! Och nu är Stella lika besatt av Fia och Ellen, det finns några olika böcker om dem men just de här två är absoluta favoriter. Jag tror att det har något att göra med ”åh nej!”- händelserna, i Fia-boken rullar Katten Knatten och Igge Pigge ner i ett hål (åh nej!) och Fia blir nypt i tån av en krabba (aaaaj!). Vi läser dem om och om igen, illustrationerna är så söta tycker jag. Nu såg jag just att det finns appar som handlar om Fia också, dem måste vi ju testa! Är ni redo för påsken nu förresten? Kitty och Stella får leta påskägg på söndag med resten av barnen på gatan och så är det ju den judiska ”påsken” ikväll. Hörs snart!

4 tankar om “Boktips – Fia och Ellen

 1. Fia och Ellen-böckerna är mina barns favoriter också. Köpte precis de två som syns på bilden för ett par år sedan, åt sonen. Han blev störtkär i böckerna så då köpte jag de två andra Fia-böckerna och några fler Ellen-böcker också samt en bok som heter ”Godnatt alla djur” som Catarina Kruusval illustrerat. Samma förtjusning och nu är lillasyster lika glad över bokskatten som läses flitigt ifrån.

  Tycker själv att det är toppenfina barnböcker och illustrationerna är underbara. 🙂

  Glad Påsk
  Charlotta
  http://blogg.familyliving.se/tillbakadaralltborjade/

 2. Fia finns som film också, tre sagor i underbart lugnt tempo, mycket populära hos mina barn! Alla ska vara med är min favorit, ”alla får vara med och leka, men alla kan inte få plats i cyklekorgen…”. Ellen på stranden är också en favorit, även om min äldsta dotter fick viss krabbskräck efter den;-)

  • Katja: Ja den glömde jag – vi har naturligtvis också filmen om Fia! 😀 Det finns ett gäng barnböcker som filmats av Småfilmer (Fia, Gittan-böckerna, Benny-böckerna, Lotta på Bråkmakargatan osv).

   Toppenfilmer av toppenböcker!

   Charlotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s