Galna brudar

Image

Lunchar här hemma och läser om de mest extrema metoderna som brudar tar till för att gå ner i vikt veckan innan (ja typ!) bröllopet så att de ska komma i sin bröllopsklänning.

En kvinna i Florida fick en nasogastrisk sond (slang genom näsan ner i esofagus och sen magsäcken) och matades via den med 800 kalorier om dagen. Hallå?! Hon gick inte till sina döttrars skola med slangen i för hon ville inte skrämma barnen. Men döttrarna kunde väl inte undgå att märka slangen och fundera över vad som hänt med mamma? Hon gick snabbt ner från ca 62 kg till 57,5 och sen tog hon ut slangen för hon gick ner så mycket. Ingen överraskning direkt på 800 kalorier om dagen! Jag undrar hur hon pratade med sina döttrar om detta, svårt att tänka sig, usch alltså…

6 tankar om “Galna brudar

  1. Men alltså, varför? Kunde hon inte bara äta (eller dricka) 800 kcal om dagen? Att bli sondad är ju inte jättemysigt, och verkligen helt onödigt i det här fallet? Folk gör verkligen konstiga saker…

  2. Crazy! Tack för en bra blogg Amy! Ser fram emot er kokbok! En nyfiken fråga: jag har läst din blogg ganska länge men inte lyckats lista ut vad du jobbar med? Eller alltså, jag har förstått att du är läkare, men är du färdig? Jag fick för mig det förut men nu verkar du plugga igen? Bara nyfiken! 🙂 Ha det fint!

    • Hej Malin! Ja, jag blev klar med min läkarexamen och har arbetat med forskning inom fetma här i USA. Nu läser jag en Masters i klinisk nutrition, väldigt intressant!

  3. haha men asså? aja, tur an är normalt funtat själv 🙂
    Dina matbilder ser alltid så marriga ut! Önskar jag va lite mer begåvad på matlagningsfronten. Blir kasnke med den nya kokboken jag ska inhandla 🙂

  4. Men herregud… hur är man funtad om man tar till så osunda metoder för att gå ner i vikt? Jag ska gifta mig nästa år & har börjat fundera över tränings & matupplägg, men det har mer att göra med de aktiviteter vi planerar för bröllopsresan – inte för att jag vill hetsa mig in i en mindre storlek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s