Födelsedagsfirande

20120502-115421.jpg

Firade ju min födelsedag i Sverige i år – visst blev jag firad men vi hade ju rätt så fullt upp med releasefest, radio och annat! I fredags blev jag firad hemma med paket, födelsedagskort och sång. Stellas favoritsång just nu är Happy Birthday, i fredags fyllde hennes dagiskompis Bruno år, så det fick bli Bruno istället för mamma när hon sjöng, oh well… Finaste hemgjorda kortet stod Kitty för – åh vad man blir glad! Inuti hade hon ritat en födelsedagsbjörn – det är ju självklart att man måste ha en sån på sin födelsedag, eller hur?

20120502-115834.jpg

6 tankar om “Födelsedagsfirande

 1. Ååå, så rart!:-)
  Men skriver de små sötnosarna på ENGELSKA??
  …..visst kan de svenska också…?

 2. Absolut, vi kör hårt med svenskan här hemma! Kitty läser på svenska men skriver helst engelska just nu, bu… Vi får jobba på att skriva svenska i sommar tror jag!

 3. Ah sa fint! Blir alldeles varm i hjartat! Sjalvklart maste du ha en fodelsedagsbjorn;-) Sparar alla min sons kort och teckningar;-) Laste nagonstans att tvasprakiga barn lar sig lasa och skriva pa sitt starkaste sprak forst och att de sedan relativt latt kan applicera det pa det andra spraket. Har laser vi for fullt pa engelska och stavar med, svesnkan borjar komma nar det galler lasningen for manga bokstaver uttalas fonetiskt likadant pa bade svenska och engelska. Far nog ta och kopa lite ”Bamses Skola” bocker och liknande i sommar och jobba med. Tipsa ganra om du hittar nagot bra!

  • Min systerdotters son fick problem med språket när han pratade svenska hemma med mamma och hans pappa pratade svenska med amerikansk brytning – han går nu hos logoped för att lära sig uttalet rätt. I skolan var det ingen som förstod honom så det blev problem. Har ni fått några rekommendationer till era barn vilket språk man ska prioritera?

 4. Jag tror att det är ganska självklart att Kitty skriver på engelska då hon går i engelsktalande förskola (eller hur?). Fortsätt läsa tillsammans på svenska bara så kommer nog skriftspråket ikapp en dag det också. Om inte annat är det väl huvudsaken att hon kan prata och förstå svenska! 🙂

  Hälsningar lågstadiefröken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s