Ny tävling – vinn en sjal!

Jag fick en söt sidensjal av Mom2Mom (spana också in här) som gör en hel del fina mammakläder. Gillar att sjalen har många färger att matcha med (rosa!) och att den är rejält stor.

Nu kan någon av er också vinna en sjal – kommentera och ge mig ert bästa tips angående mammakläder eller favoritmammaplagg! Ni kan välja mellan krämfärgad sjal (som jag har) eller rosa. Ser fram emot att läsa era idéer…

Ni har lite tid på er, fram till 15 maj. Under tiden får ni 20% rabatt på mammakläder hos Mom2Mom (vid köp över 500 kr) med koden Amy.

Åh, tycker det är lite kul med tävlingar själv, hoppas ni tycker det är kul också?

29 tankar om “Ny tävling – vinn en sjal!

 1. Jag älskar tävlingar, men tycker inte om när företag hör av sig till bloggare som bara vill vara snäll mot sina läsare och förstås ställer upp för läsarnas skull, och sedan avyttrar företaget några gratisprodukter och får i gengäld en himla massa gratis reklam.
  Däremot tycker jag om tävlingar i stil med ”vinn min favoritbok som ni bara måste läsa!” eller ”vinn en weekend hos oss i Philly” – haha, åh vilken bra idé jag fick nu va? ;P

  Har precis ätit klart min lunch bestående av andra omgången jag gjorde av din ugnsomelett – den här gången blev den ännu bättre av ngn anledning, himla smarrigt. Gjorde dessutom en botten av hasselnötsmjöl, ägg och smör, blev jättegott.

  Jag skrev ju att jag skulle göra Stellas citronkaka till filmkvällen, men den blev uppskjuten till i kväll, och nu ser jag att vi inte ens har någon riktig kakform här (är inneboende, hemma i Stockholm har jag massor…), funderar på att göra de mörka brownieserna i stället, de var visst jättegoda har jag förstått det som!

  • Hej Michaela! Glömde svara till dig förrän nu, fastän jag läste vad du skrev och höll med… Det är ju precis som du säger, klart att det är kul att kunna tävla ut saker då och då men jag får i stort sett inget för det – i den här tävlingen till exempel fick jag som sagt en sjal. Och det tar ändå lite tid att fixa. Bra tävlingsidéer förresten 🙂

   Åh, det låter ju väldigt gott med omeletten på botten. Måste göra den igen snart själv!

 2. Yes, tävlingar är himla roliga! Mitt bästa tips på mammakläder är att använda en ”magtub” som ser ut som ett bandlöst linne men som sitter längre ner på magen vid övergången byxa/kjol. Den är himla skön och praktisk. Känns som om den håller om magen, och gör så att man slipper blotta magen om tröjan är lite kort vilket den lätt blir ju större magen blir. Kan användas varje dag och gör att man kan använda sina vanliga gamla kläder längre, så man slipper investera i allt för många nya gravidkläder!

 3. Jag tycker det är väldigt kul med tävlingar! Framför allt när man kan vinna bra saker, och desto mer här på bloggen, eftersom här är första och enda gången någonsin som jag faktiskt har vunnit en tävling (som inte har med segling eller löpning att göra då…).

  Mitt favoritmammaplagg så här års, nu när sommaren närmar sig, är helt klart SOMMARKLÄNNINGAR! Klänningen Dress silk design från Mom2Mom är helt underbart vacker. Mer generellt är mitt bästa tips BASPLAGG, med lite tur kan man då ha sina ”vanliga” kavajer och koftor över.

  Mvh, Karin

 4. Min absoluta favorit var mina Materinity Bella bands som jag hade utanpa min vanliga byxor, jeans och kjolar anda till slutet (som var lite over 7 manader for min del ;-)) Kopte ocksa nagra herrskjortor i modell mindre storlek och de fungerade bade till jobbet och pa helgerna till jeans.

 5. Hej! När jag var gravid förra året så investerade jag i ett par tajta jeansleggings från Boob. De har en bred mudd som ger skönt stöd för magen (kan sakna den där mudden fortfarande…) Jag köpte också ett par längre mammalinnen och använde sedan mina vanliga toppar i garderoben. Jag fick vara lite finurlig men såg det som en utmaning att använda mina kläder på ett nytt sätt!

 6. Vilken somrigt härlig sjal, klart man vill vara med! Jag köpte allt kroppsnära jag kunde hitta 🙂 Vackra linnen med roliga texter, tighta trikåtoppar och snygga stretchklänningar! Efter årtal av ätstörningsproblematik så kände jag mig galet vacker, och såklart stolt! Jag hade tidigare varit orolig över att viktuppgången skulle trigga gamla felbeteenden, men så blev det inte alls och det var helt underbart!

 7. Åh vilken fin sjal – underbar!

  Min son föddes för snart ett år sedan. Jag hade aldrig direkt reflekterat över mammakläder och gravidmagar förr. De flesta av mina gravida vänner har klätt sig i sina pojkvänners/mäns tröjor och mjukisbyxor.
  Sedan blev jag då själv gravid och tänkte väl lite detsamma. MEN – det ändrades fort. Graviditeten blev inte alls som jag förväntade mig. Jag kände mig inte ful och otymplig – jag kände mig VACKER och jag svävade fram. Jag fullkomligen älskade att vara gravid. Min mage, som jag annars inte är särskilt stolt över, lyftades fram med glädje. Varför i herrans namn ska man då ”klä ned sig”?

  Jag införskaffade fina gravidtajts (sköna över magen och snygga), rejäla, bekväma och snygga boots. Jag hade oversizetoppar i massor och blingade till hela min outfit med smycken. Jag kände mig så fin! Oavsett smak och tycke – klä inte ned dig under din graviditet, det är ju så vackert med en gravidmage!

 8. Älskar tävlingar och är med och tävlar när jag verkligen vill ha något. Har dock aldrig vunnit- men någon gång ska väl vara den första;) Har iallafall tur i kärlek annars och det är det viktigaste! Din sjal är Underbar och hade gärna velat ha en likadan- sjalar (och choklad:)) är min stora svaghet i livet. Mitt bästa tips är att köpa snygga baskläder (gravid-anpassade) och piffa till/variera med vanliga plagg i trikå och andra töjbara material som även funkar efter graviditeten. Med linne under blir det även perfekt att amma i! Stora vackra sjalar har också räddar mig när jag känns mig stor och klumpig samt hjälpt mig att amma lite diskret. Kram!

 9. Jag satsade på enfärgade mammakläder dom jag varierade med accessoarer.
  Fin sjal som jag tror skulle piffa till mig 😉

 10. Mitt bästa tips är tunikor i lite vidare snitt. Underbara att ha på sig varma dagar och även när magen spänner. Vill man se lite finare ut och framhäva magen är det bara att knyta ett band strax under bysten. Funkar både ihop med jeans eller tights!

 11. Mitt tips om mammakläder är att besöka de stora storlekarnas avdelningar. Tex BIG på H&M som har mycket snyggt. Mer att välja på än på mamma-sidan. Med en snygg skarf blir allt perfekt.

 12. Jag har precis upptäckt din blogg (genom tips i Mama) och är glatt överraskad! Väldigt bra blandning av familjeliv och vardagsbestyr men med en lyxig känsla!

  När jag var gravid med min dotter under 2010 (som vi förresten kallar ”Lilla M” i släkten – sammanträffande?!?) så hade jag precis gift mig. Tyvärr samlade jag så mycket vätska i kroppen att jag bara hann bära mina vigselringar de första två månaderna. Det kändes väldigt snopet – tills jag unnade mig en maffig halskedja att hänga dem i! Jag kunde sedan bära mammakläder i enkla snitt och färger men känna mig som en filmstjärna med våra två kärleksförklaringar; min stora fina gravidmage och vigselringarna!

 13. Super fin sjal!
  Mitt absoluta favrit gravidplagg va en t-shirt jag hittade på rea hos Motherhood Maternity. Vit med stor blommig text ”Love in full bloom” va så skön och hippie aktig. Med stora fladdriga byxor till va jag i himelriket under graviditeten! Har aldrig känt mej så vacker som under de tre sista månaderna!

 14. Åh vilken vacker! Mitt bästa tips är min hemmasydda amningsponcho, som helt enkelt är två bitar tunn jersey (som tunt t-shirttyg) ihopsydda med raksöm, med lite urringning fram så man kan titta ner på bebisen. Perfekt när man ska amma ute bland folk, plus att bebisen inte får så mycket intryck utan kan fokusera på att äta… 🙂 Och så kan den dubblera som filt!

 15. Hejsan! Mitt bästa tips är isabellaoliver… Ja visst, lite dyrt. Men jag har använt min vackra omlottklänning sedan första graviditeten och tom gifte mig i den! Nu används den för jobbmöten och annat – och emellan mina graviditeter (baby n.2 kommer till sommarn) har mina tjejkompisar älskat och använt klänningen. Vad kul med en tävling!

 16. Sjalen är helt otroligt vacker, och om jag har turen att vinna skulle jag vilja ha den krämfärgade som du är så fin i på bilden 🙂
  http://loppi.se/a/urmysig-mammakofta-17238
  En mammakofta av den här typen är i all sin enkelhet urmysig att bära under den välsignade tiden i livet! Mjuk och skön. Less is more 🙂
  Känns sportig, har gott om plats för magen och kan även användas när graviditeten är över, sitter bara lite lösare då. Gillar den grejen, att vissa kläder ska gå att använda även när man inte är gravid. Inte alltid möjligt, men man kan ju ha det i tanken iaf …

 17. Ping: Glöm inte! | Amy von Sydow Green

 18. Sjalen ser så fin ut! Den hade varit rolig att vinna, så här kommer mitt bästa tips:

  De bästa mammaplagget enligt mig är maxiklänningar med empireskärning. Det är både fint och oerhört bekvämt!=)

 19. Tycker att det bästa att vara klädd i när jag var gravid var olika klänningar, både gravid och vanliga. Det viktiga tror jag är att behålla sin vanliga stil för att trivas. Med första barnet hade jag mycket jeans och tröjor, det trivdes jag inte riktigt med eftersom jag mera är en kjol/klänningstjej. Med andra hittade jag klänningar och kjolar med mera plats för magen och kände mig mycket mera bekväm med mina outfits!

  Bästa tipset. Hitta något som liknar din vanliga stil som magen får plats i…min bästa var en enkel svart klänning från H&M som gav en fin siluett och gick att variera med olika strumpbyxor, smycken och tröjor., jag hade den flera gånger i veckan.

 20. Mitt bästa tips är basplaggen! Stetchiga linnen (längre modell), variera med koftor och kavaj och varför inte en fin sjal?! 🙂

  Kan du inte berätta mer om dina studier och planer efter. Såg att du läste nutrition! Vi har nog en del gemensamt, då jag är dietist och såklart intresserad av ämnet 😉

 21. Ahh jag vill vara med!! Jag ar precis avslutad med graviditeten for 10v sedan sa en sjal skulle onekligen pigga upp en mkt trott, sliten och inte sa varst piffig nybliven mamma!! Den ar sa vacker!
  Mina gravidmasten var:
  Skona underklader och ett belly band som holl upp och hjalpte till att jamna ut magen sa att det inte blev en massa korvar, veck och skavanker:).Den var sa skon och gjorde att kladerna satt mkt finare! Sedan korde jag mkt svarta klanningar, kraftiga svarta tights och stovlar tillsammans med smycken och malade naglar till jobb och fest! Kande mig fin och bekvam da. Sedan maste jag erkanna att sa fort jag kom hem levde jag i ett nattlinne fran lindex tror jag- det hangde med heeeela vagen fram tom till bb 3:)
  Undebart mjukt och satt inte at nagonstans!
  Sedan maste jag erkanna att sa

 22. Åh, jag vill absolut vara med – jag har precis slutat vara gravid och känner mig helt vilse i garderoben! inte helt enkelt att byta gravidkläder mot amningsvänligt – jag levde verkligen i svarta leggings och klänningar, nästan hela graviditeten. Det var både bekvämt och snyggt, och kändes som ”jag”. Avskyr obekväma gravidjeans, de sitter helt fel på mig. Jag körde mycket med ganska färgglada, pigga klänningar, och nästan alltid över ett riktigt långt, bekvämt svart linne. Hemma blev det bara linnet, leggings och en tunn trikåkofta. Så skönt!

 23. Rolig tävling! Chansar på att jag också får tävla, trots att jag inte fått uppleva gravidmage ännu (jobbar på ;-), men inget so far). Det jag ser mig själv bära är iaf sköna, enkla linnen/klänningar med snygg kofta eller kavaj över. Dessutom kommer jag följa min mans stil med stödstrumpor (han är idrottare kanske ska förtydligas…) för att hjälpa benen.

 24. Mitt ”Favoritmammaplagg” är faktiskt en sjal. och det är inte för att tävlingen är om en sån 🙂 Utan faktiskt dagens sanning!

  En schal är guld! Den kan piffa upp en annars tråkig outfit. Den kan användas som filt för ett fruset barn när man upptäckte att det visst blåste mer än man trodde just idag. Den skyddar mitt huvud på solsemestern och blir ett solskydd åt den lilla/e. Man kan torka snor och tårar och vid panik (ja det har hänt 🙂 kan den användas som kjol, åt både stor och liten. Så jepp, en schal är det fiffigaste jag vet!

 25. Väldigt fina sjalar! Och tänker verkligen utnyttja de 20 % på Mom2Mom! 🙂 Blir perfekt nu när magen bara växer och växer…

  Mitt bästa tips när det gäller mammakläder är ”Internet”! Eftersom det knappt finns mamma kläder att köpa i butik längre (H&M är den enda kjedjan som fortfarande har ett mammasortiment, Polan&Pyret lägger ner sin mammakollektion och tom de små butikerna på Östermalm börjar plocka bort sina mammakläder, köpte några av de sista plaggen på spooky i går…)

  Lite roliga mammaklädessajter som jag har hittat i min desperata jakt efter kläder, och som levererar till Sverige (förutom Mom2Mom):
  http://www.asos.com/Women/Maternity
  http://www.seraphine.com/
  http://www.boobdesign.com/
  http://www.gap.eu/browse/category.do?cid=69509
  http://www.topshop.com/maternity

  Favoritmammakläder: Mina vita Converse, funkar lika bra till kavajen på jobbet som till sommarklänningen 🙂 Och med en joggingskosula i så slipper man ryggvärk också!

  Kram! // Mia

 26. Ping: Trumvirvel – och vinnaren är… | Amy von Sydow Green

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s