Snart…

Åh vilken härlig kusinvecka det har varit, med strålande sol till på köpet. Idag vaknade vi till smattrande regn och packningen är i full gång… På måndag morgon åker vi tillbaka till Philadelphia. Det känns alltid lite ledsamt att lämna Sverige, men nu är det nog dags ändå! Vi har varit här i precis 8 veckor, svenskan har äntligen släppt för Stella och hon pladdrar på om allt och inget. Kittys sommarkompisar har åkt hem och nu är det nästan bara vi kvar på Marstrand. Nej, mot packningen…

9 tankar om “Snart…

 1. Hej! Jag undrade över den stekta chevréosten som Ebba skrev om på sin blogg – steker man den bara som den är eller behöver man använda matfett (fastnar den lätt i pannan?). Härlig kokbok ni gjort också, beröm beröm! Har lagat massor ur den nu i sommar – favoriten är nog grötbrödet och granolan…beroendeframkallande och supergott.

 2. Hej Amy! Alltid lika trevligt att lasa din blogg. 🙂
  Ar valdigt nyfiken pa att fa reda pa hur du gor med svenskan med dina barn. Bor oxa utomlands och min aldsta son ar 4 ar men det gar verkligen inte sa bra med svenskan. Har tyvarr ingen mojlighet att spendera 8 veckor i Sverige pa sommaren. Skulle vara underbart forstas men med jobbet jag har sa gar det inte.
  Hur har du gjort?
  Kram pa dig och trevlig resa tillbaka!

  • Tack Cecilia, roligt att höra att du gillar bloggen! Åh, det är verkligen svårt med svenskan. När vi flyttade hit sa många att de skulle bli så lätt, bara jag konsekvent pratade svenska med dem, men det stämmer ju tyvärr inte alls! Jag satsar på mycket svensk tv, läsa svenska böcker och prata svenska såklart, sen försöker jag träffa svenska kompisar i området en gång i veckan sådär, det hjälper tycker jag för då blir svenskan liksom ett levande språk för dem. Men trots allt så svarar de mest på engelska när det gått ett tag efter våra Sverigeresor, bu…

   • Har förresten hört att bolibompa på nätet ska vara väldigt kul! Och så tröstar jag mig med att om de i alla fall har full språkförståelse så borde språket kunna komma igång igen, nu till hösten ska jag se om jag kan få Kitty att skriva och läsa på svenska också, jag kanske hittar någon svensk student här som kan hjälpa till, brukar ju ta emot lite om det bara är mamma som tjatar… Kram och lycka till!

   • Tack snalla for svar! Det ar ju ungefar som jag gjort oxa. I september borja min son i en svensk skola (men kan bara ga 2 halvdagar i veckan) resten av tiden i vanlig fransk forskola (vi bor i forort utanfor Paris). Har oxa funderat pa nagon svensk student/au pair som kan komma hem nagra dagar i veckan Har oxa tvillingar pa 1 ar sa hon skulle kunna hjalpa ganska bra dar. Aupair ar ju lite tricksigar, dom maste ju bo hos en. Bolibompa funkar inte for mig. Svensk IP for att lanken ska funka.
    ps: sa glad att du har skrivit en kokbok. Grattis! Ska ta och forsoka lagga vantarna pa den. I din gamla blogg sa printade jag vartanda recept. 🙂
    Kram

 3. Vad härligt att Stella pladdrar på!

  Förstår att det är blandade känslor för att åka hem. Brukar ju vara skönt att komma hem, men samtidigt tråkigt att lämna det man haft!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s