Hälsohösten

Lånar Ebbas bild från en av våra härliga sommarpromenader på Marstrand –  jag går genom Nålsögat med badhanduken under armen… Vad tycker ni om hälsobudorden som vi kom fram till? Många vill ta tag i sina vanor och köra nystart nu efter sommaren. Det gäller att fundera igenom sina rutiner och komma fram till en plan som kan fungera. När är det du äter för mycket eller ”fel”? Finns det några strategier du kan använda i de fallen? När skulle träningen kunna hinnas med? För mig fungerar det bäst att boka in ett tidigt springpass, då är jag iväg innan resten av familjen ens vaknat… Finns det något nyttigt du kan se till att ha hemma när suget slår till på kvällen?

Förresten, läste just i New York Times om en pappa som hade svårt att hålla sig borta från sina barns matrester, han tyckte att det var ett typiskt pappaproblem, men jag tror att det är något många föräldrar har svårt med. Åtminstone känner jag helt klart igen mig. Oj, där slank några bitar falukorv ner, man vill ju inte slänga… Och den där pannkakssnutten med sylt såg ju rätt så god ut… På den vägen fortsätter det och plötsligt har jag utan att egentligen äta en måltid fått i mig rätt så mycket, och inte njuter man av det heller. Nej, ett av mina hälsomål blir att skippa barnens rester i höst!

8 tankar om “Hälsohösten

    • Vissa studier har visat att lightläsk ökar aptiten, men visst är lightläsk ett bättre alternativ än vanlig läsk när man vill dricka läsk!

  1. Råkade trycka på fel kommentarsknapp.., det var detta inlägg jag tänkte kommentera.

    Hej Amy! Jag följer både din och Ebbas blogg och måste verkligen säga vilka smarta tips och genomförbara också i vardagen. Härligt!!
    För ett tag sen skrev du om dina döttrars matlådor och brist på inspiration ibland :), så idag när jag hittade den här hemsidan och boken http://susannekaluza.com/ tänkte jag på dej. Många roliga idéer, kärlek och omtanke. Hoppas du blir inspirerad.
    Hälsningar från ett soligt Malmö

  2. Ha, ha, ja, det där med resterna känner jag också igen. Igår satte jag i mig dotterns pannkaksrester, trots att jag och mannen själva skulle äta när hon gått och lagt sig…hmmm inte så bra….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s