Sommarmaten

En god och matig sallad är nog perfekta sommarmaten för mig. Pricken över i:et på många av sommarens sallader var en skiva brynt chevre, så himla gott! Jag brukar gratinera chevre i ugnen på en skiva bröd, men så var ugnen långtidsupptagen (marängbotten!) och då testade jag att steka i en teflonpanna på hög värme. Oj vad det blev bra! Det är bara att lägga i en skiva och låta brynas någon minut på varje sida, smör eller olja i pannan behövs inte. På bilden serverade jag med rödbetssallad (kokta rödbetor skivade i vinägrett med massa dijonsenap och örter + skivad rödlök), rädisor och grönsallad.

PS. Ebba och jag kör igång vår hälsohöst nu! Efter en hel sommar med bullar och fikastunder längtar jag efter rutiner och rejäl mat. Tips kommer inom kort!

6 tankar om “Sommarmaten

  1. Hej Amy! Jag följer både din och Ebbas blogg och måste verkligen säga vilka smarta tips och genomförbara också i vardagen. Härligt!!
    För ett tag sen skrev du om dina döttrars matlådor och brist på inspiration ibland :), så idag när jag hittade den här hemsidan http://susannekaluza.com/ tänkte jag på dej. Många roliga idéer, kärlek och omtanke. Hoppas du blir inspirerad.
    Hälsningar från ett soligt Malmö

  2. jag blir jätteinspirerad av din matlagning, allt ser så gott (och det mesta även hälsosamt ut =) ) Men skulle du inte kunna lägga upp dina matinlägg i en kategori så det är enkelt att gå tillbaka och kolla när man vill laga till nåt smarrigt !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s