Dille

20120920-231216.jpg

Har alldeles fått dille på färsk koriander just nu, åh vad det är gott! Lägger den i salsa, sallad… Och till lunch idag blev det en wrap med avokado, tomat, färsk majs, koriander och lime – smakrikt och fräscht, blir kanske en repris imorgon…

20120920-231525.jpg

20120920-231538.jpg

Förresten, gjorde ju en sallad med nästan samma ingredienser till middag också, blev gott det med!

8 tankar om “Dille

  1. Hej! Tycker allt ser jättegott ut som du äter, men har bara en fråga. Även om man äter mycket grönt och hälsosamt, bör man inte äta någon typ av protein också?

    • Hej Fia! Det är faktiskt inte så svårt att få i sig tillräckligt med protein. En normalbyggd kvinna (inte elitidrottare) behöver ungefär 50 g protein om dagen. Om man tar den här lunchen som exempel så innehåller den drygt 20 g protein – 12 g i brödet, 8 g i mjölken (2,5 dl) och så något g i majsen. Men visst, äter man bara grönsaker kan det bli svårt med protein. Andra ex: en portion grekisk yoghurt ger hela 18 g protein, en näve mandel ungefär 6 g. Hoppas detta besvarar din fråga någorlunda 🙂

      • Tack för svaret! Visste inte att bröd var så proteinrikt. Bara en fråga till (när jag nu har chansen att fråga en expert): är det inte skillnad på animaliskt protein och vegetabiliskt protein, alltså räcker det med det protein som finns i kosten om man bortser från kött, fisk, kyckling och ägg? Och hur blir det med vitaminer, spårämnen, järn osv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s