Storm-cookies

 

Stormen är över! Tänker på alla stackare som drabbats. Som tur är blev det inte så farligt här i Philly. Träden står kvar runt vårt hus och idag är en stilla grå dag, liiiite regn. Skolorna är fortfarande stängda så det blir en hemmadag igen. Just nu är det Aladdin-filmen som gäller för Kitty och Stella, sen har vi fixat en playdate, skönt med lite aktiviteter. Igår bakade vi cookies, tog slut snabbt… Ett litet hopkok av olika recept, gott!

Storm-cookies

Ca 50 g kokosolja, smält

1,5 dl socker

1,5 dl farinsocker

1 ägg

1 dl vetemjöl

1 dl milt fullkornsmjöl

1 dl havregryn

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

1/2 tsk bakpulver

1 krm salt (1/2 tsk om du gillar lite extra…)

50 g mörk choklad, hackad

Vispa ihop kokosolja, socker, farinsocker och ägg tills det ljusnar. Blanda mjöl, havregryn, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ihop mjölblandning och det andra, blanda i hackad choklad. Gör degen till en rulle, lätt att få bra form om man rullar in den i plastfolie. Rullen skärs enklast om den fått ligga och vila i frysen ett tag, eller kylskåpet över natten. Skär i skivor (halv till en cm tjocklek) och grädda på 175 grader, ca 8 minuter. Låt vila på plåten ett litet tag innan du hugger in!

 

3 tankar om “Storm-cookies

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s