Godast just nu

20130930-170919.jpg

Så enkelt och så gott! Ugnsrostad blomkål och butternut pumpa (gärna en gul lök också) med kanel och flingsalt. Gör det flera gånger i veckan nu. Jag ringlar lite olivolja på ett bakplåtspapper, sätter ugnen på 175 grader, sprider ut grönsakerna och toppar med lite kanel och flingsalt. Det hela ska vara i ugnen läääänge. Minst en timme, gärna en och en halv. Jag brukar öka värmen till 200 sista kvarten. Vänd på grönsakerna några gånger, när de är klara ska de vara på gränsen till brända… Apropå det, måste kolla ugnen nu!

6 tankar om “Godast just nu

  1. Blev så sugen när jag läste inlägget, att jag var tvungen att testa. Sweet Lord vad gott det var! När jag var au-pair ett år i USA, gjorde min värdpappa ofta butternut-halvor i ugnen med massa socker och kanel på. Blev överlycklig när de dök upp i butik i Sverige för ett par år sedan. Jättegott!! Stort tack för kvällsmaten då! =) Ha det bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s