Gott Nytt År!

Skärmavbild 2014-01-07 kl. 18.54.27

2014! Gott nytt år bloggen! Mycket spännande på gång det här året… För vår familj blir väl bebisen den största händelsen. En mycket livlig typ som snurrar och sparkar i magen nästan dygnet runt. Hon eller han tittar förhoppningsvis ut några dagar efter min födelsedag, det blir aprilfödelsedag nummer 3 i vår familj (och så finns redan 3 kusiner med födelsedag i april, månaden börjar bli full!). Ebba och jag har spännande jobbprojekt på gång, Stella börjar kindergarten till hösten, två skolflickor i familjen, ojojoj!

Skärmavbild 2014-01-07 kl. 18.55.44

Magen just idag. Brrrr, -16 i Philly, sån kyla är vi inte vana vid. Vecka 24, hjälp så tiden går snabbt!

Skärmavbild 2014-01-07 kl. 18.56.39

Nöjda skidskoleflickor i Sälen, jul 2013, favorit i repris, åh en sån mysig vecka!

 

9 tankar om “Gott Nytt År!

 1. Stort grattis Amy!! Roligt att få följa din graviditet! (Och lite extra roligt då jag själv ska ha barn i början av maj!)

 2. Stort grattis! Kanske är för personligt men måste ändå fråga… Läste i en gammal Mama att du fick preeklampsi under din första graviditet och födde prematurt… Är mamma till en ett barn fött 13v tidigt pga preeklampsi jag med och väntar nu barn igen… Nyfiken på hur det gick under din andra graviditet och hade du ngn preventivbehandling under den graviditeten?

  Lycka till under din graviditet!!!:)

  • Hej Anna! Grattis till dig! Med Stella gick allting jättebra, mitt blodtryck var under kontroll, började gå upp en aning i vecka 39 och då blev det snitt, men det blev ingen preeklampsi igen. Det är ju större risk med första barnet så jag håller tummarna att du klarar dig ifrån det denna gången också. De höll koll på mig väldigt intensivt under framförallt de sista 8 veckorna, då var jag på kontroll 2-3 (!!! Jag är ju i USA, räknades som högrisk och då blir det så…) ggr per vecka. Jag var mer orolig under graviditeten med Stella och jag vet att det inte finns bekräftat att vila ska hjälpa, men jag såg till att vila när jag behövde det och tog det rätt lugnt, mest för att det kändes bäst så… Det finns ju ingen bra behandling men en del studier har visat att lågdos aspirin (acetylsalicylsyra) kan hjälpa att förebygga preeklampsi (men det är mycket debatt om det!) – med Stella ville min läkare först att jag skulle ta aspirin, men sen ändrade de sig. Nu fick jag rådet att ta en aspirin om dagen när jag skrev in mig i v 6-7 och det har jag gjort.

   Lycka till med graviditeten, hoppas verkligen att det ska gå bra för dig denna gången!!! Och hoppas att storasyskonet mår bra också!

 3. Grattis Amy! Vad roligt med en trea, varan kommer den 28e februari. Vet ni vad det blir eller far det bli en overraskning? Vi far en liten kille efter tva tjejer, spannande och lite roligt ocksa. Det verkar vara en trend nu att det faktiskt blir en kille efter tva tjejer och jag som var tvarsaker pa att vi skulle fa en tjej till, dar fick man :-). Lycka till med allt!
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s