Stellas hallonmuffins

Skärmavbild 2014-01-14 kl. 15.06.55Stella och jag bakade en lite nyttigare variant av hallonmuffins i söndags. Riktigt gott och jag äter dem till mellanmål varje dag nu i veckan. Passar perfekt till eftermiddagsteet. Vi använde ett recept från Real Simple (en av mina favorittidningar) men ändrade på det mesta…

Ingredienser: 

2 dl milt fullkornsmjöl

1 dl vetemjöl 

2 dl havregryn 

1 dl vetegroddar 

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat 

1/2 tsk salt 

1 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl naturell yoghurt el filmjölk

1 1/4 dl ljust farinsocker

3 msk matolja 

1 apelsin (rivet skal + saft) 

1 ägg 

Ca 300 g frusna hallon 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser (fram till och med vaniljsockret) i en skål. Vispa ihop yoghurt, socker, olja, apelsin och ägg i en annan skål. Rör i det torra. Vänd ner frusna hallon. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Baka 20-25 minuter mitt i ugnen, testa med en sticka/tandpetare, den ska se torr ut. Låt svalna och ät (eller stoppa i frysen!)

PS. Stella tyckte det var en bra ide att toppa med chia-frön!

8 tankar om “Stellas hallonmuffins

 1. Hej Amy! Åh jag är så himla nyfiken på vad du som läkare har för åsikter om Lchf-hetsen här hemma i Sverige just nu. Vet varken ut eller in kring vad som är ”bra mat” längre! Har du skrivit något kring det här? Har du någon bra bok eller blogg att hänvisa till? Du skriver ibland att du tycker att man ska äta ”bra kost”, men saknar referensramar – fullkorn & lightprodukter a la Livsmedelsverket?
  Jag snappar upp lösryckta teser om ämnen och idéer om kost men det är sällan någon kan hänvisa till riktig forskning. Vore jätteintressant att höra hur du tänker?
  Ha en fin dag!

  • Hej Christine! Ska försöka få in lite inlägg om det här framöver – jag är mer åt Livsmedelsverket-hållet än LCHF men light-produkter tycker jag ofta är onödiga. Mycket frukt, grönt och fullkorn funkar för de flesta! Och att dra ner på socker, kött och mättat fett. Återkommer 🙂

 2. Jag kunde inte sagt det bättre själv Christine! Jag vill också gärna höra din åsikt Amy om vad som är ”bra kost”. Hur äter du som gravid?

  Hoppas på ett inlägg om detta!
  Ha det så gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s