Lördagskaka med choklad och grekisk yoghurt

Skärmavbild 2014-01-26 kl. 18.57.21

 

I fredags tog min kompis med sig världens godaste kladdkaka till efterrätt. Igår blev vi sugna på något chokladigt igen här hemma men då tänkte jag att vi kunde testa att göra en något lättare variant. Jag surfade runt och hittade några olika recept med grekisk yoghurt. Spanade in vad vi hade hemma i skåpen och så blev det en riktigt härlig mörk chokladkaka! Se till att ta ut den ur ugnen i tid om du vill ha rätta lite kladdiga känslan…

Ingredienser:

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl brunt farin

1,5 dl socker

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1,25 dl grekisk yoghurt

1 ägg

2 msk mjölk

0,5 banan (kan skippas!)

0,5 dl hackad mörk choklad

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en kakform. Blanda mjöl, farin, socker, salt, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke. Vispa ihop yoghurt, ägg, mjölk och en halv mosad banan. Rör ner yoghurtsmeten och hackad mörk choklad i det torra. Bred ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Tänk på att de flesta ugnar är lite olika!

Skärmavbild 2014-01-26 kl. 18.57.38

 

 

En tanke på “Lördagskaka med choklad och grekisk yoghurt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s