Vecka 27!

bild 2-9Hej allihop! Vecka 27 av graviditeten nu, hjälp vad det går fort… Om dryga tre månader har vi en liten bebis hemma. Så spännande! Magen växer som bara den, nu är det verkligen bara mammakläder (och koftor + några klänningar…) som funkar. Jag mår bra, men kan och hinner jag vilar jag gärna en stund på eftermiddagen. Bebisen är livlig och sparkar mest hela tiden, verkar trivas därinne! Om någon vecka är det dags för nästa läkarkontroll och dessutom tillväxtultraljud – alltid kul att få spana lite på den lilla/lille därinne…

 

 

4 tankar om “Vecka 27!

  1. Grattis till graviditeten. Hoppas allt går bra. Kul att du bloggar igen. Verkar var olika i USA och Sverige gällande kontroller. Skiljer även en del i Sverige också för den delen. Men jag har aldrig träffat en läkare då jag varit gravid (2g), bara barnmorska som kollat hjärtljud och blodtryck och Hb (ibland) samt mätt magen. Ultraljud bara i v19 och inga senare kontroller av tillväxt. eller de gjorde tillväxt kontroll då båda barnen legat fel och extra kontroll pga av det i slutet (ca v 35) men skulle inte gjort det om allt verkade normalt.

    • Hej Cia! Mödravården här är verkligen annorlunda. Det går att träffa barnmorska men de flesta går på alla kontroller hos en läkare. För mig finns inte barnmorskevalet eftersom jag anses högrisk då jag hade preeklampsi med Kitty. Tillväxtultraljud får jag göra eftersom jag har högt blodtryck, det brukar man inte göra om allt är vanligt. Så för mig är det kanske extra annorlunda!

  2. Kul att du ska ha barn igen – jag har saknat din blogg och eftersom jag har många vänner i USA är det kul att läsa just om din amerikanska vardag som skiljer sig lite från vardagen med familj i Sverige- Min systerdotter som bor i Maine är t.ex. hemmafru, vilket är väldigt ovanligt i Sverige numera, men hon stortrivs och kan inte tänka sig något annat när barnen är små i alla fall.

  3. Hej Amy, vi befinner oss ju i samma grav-vecka så det är extra kul när du skriver om babyn. Det ser ut som en pojkmage.. Jag gissar att du får en pojke, precis som jag, mitt fjärde barn. Lycka till med allt, och så oerhört vackert det ser ut i det snöklädda Philly.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s